Actualitate

Video. Amabasadorul Cehiei, Vladimir Valky, în vizită la Turda

Marți, 13 august, ambasadorul Cehiei Vladimir Valky a fost în vizită la Turda. A fost primit la Primăria Turda, unde gazda a fost însuși primarul municipiului Turda, domnul Cristian Octavian Matei.
După această vizită la primărie unde aceştia au susținut o conferință de presă, au vizitat Salina Turda şi Baza unde se află cele 7 autobuze electrice care urmează să intre în rol după data de 2 decembrie a.c.


Conducerea oraşului este foarte încântată de vizita ambasadorului Cehiei, mai ales că acesta a venit foarte repede după livrarea primelor autobuse. Domnul ambasador a fost prezent la Turda pentru a vedea cum s-a desfăşurat până în prezent procesul de achiziție a primelor 7 autobuse electrice.
Există un feedback pozitiv mai ales din partea populației, pentru aceste autobuse, sperăm că sunt la fel de bune cum este şi feedbackul, a fost deja o primă intrevenție pentru prezentarea stației rapide de încărcare, una dintre ele funcționează la capacitate, a fost scoasă “în stradă” doar pentru teste, urmează ca şi celelalte două să fie probate. În primul rând, trebuie pregătită instalația electrică pentru acestea. De asemnea s-a început procedura de achiziție a stațiilor lente de încărcare, acestea sunt pe alt proiect care cuprinde mai multe obiective, este vorba şi de noua autobază care se va construi, dar și de zona “park and ride” zona în care vor fi parcate autobusele care vor veni în oraş, zona pietonală din centru, toate sunt cuprinse în acelaşi plan financiar.” a declarat primarul Turzii, în cadrul conferinței de presă.


Producătorii de autobuse din Cehia au avut o perioadă de vacanță, în care nu au fost livrări, dar de săptămâna aceasta vor sosi din nou autobuse, unul pe săptămână, chiar mâine se va încărca următorul autobus, urmând ca la sfârşitul săptămânii să ajungă în Turda.
Ambasadorul Cehiei, Vladimir Valky a declarat în cadrul conferinței de presă “Vă mulțumesc în primul rând pentru invitație în această zi frumoasă, şi importanța atât pentru Republica Cehă cât şi pentru oraşul Turda, tradiția autobuselor cehe livrate în România a început după cel de-al doilea război mondial, se ştie că autobusele produse în Cehia sunt folosite în multe oraşe din România, aş vrea să îi felicit pe cetățenii din Turda, pentru că cei care conduc oraşul s-au hotărât să folosească autobuse verzi care sunt foarte prietenoase cu mediul, consideră că aceste avantaje al unor autobuse prietenoase cu mediul ar trebui resimține nu numai în oraşe mari dar şi în oraşe mici, ca Turda, eu cred şi sper şi îmi doresc ca cetățenii din Turda, cu aceste noi autobuse să ofere servicii foarte foarte bune! Încă o dată vă mulțumesc pentru acest eveniment frumos”.


Edilii orașului se bucură mai ales pentru că sunt primii din România care au câștigat un proiect european de mobilitate urbană la o valoare foarte mare, sunt primii care au importat pe fonduri europene autobuse din Cehia.
La nivel național doar 4 oraşe din țară au depus proiecte pentru autobuse electrice provenite din Cehia, Turda este primul care le are, recent a fost semnat contractul și de către Braşov, pentru 32 de autobuse electrice ceheşti.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS