Actualitate

Ambasadorii Juniori de la Colegiul Tehnic ,,Victor Ungureanu’’ în vizită la Bruxelles

Participarea la programul educativ ,,EPAS’’ a adus Colegiului Tehnic ,,Victor Ungureanu’’ din Municipiul Câmpia Turzii, titlul de ,,Şcoală Ambasador a Parlamentului European’’, decernat în cadrul Galei Premiilor EPAS care a avut loc în luna septembrie a anului 2018 la Biroul de Legătură al Parlamentului European din Bucureşti.

Activitatea desfăşurată în cadrul proiectului a fost răsplătită cu un seminar aprofundat pentru coordonator desfășurat la Parlamentul European în noiembrie 2018, dar şi cu o vizită de studiu la Bruxelles pentru patru elevi .

Astfel, în perioada 20-22 februarie 2019 un grup de eleve însoțite de doamna profesor Cristina Şopterean, de la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” au fost prezente la Bruxelles.

Cele patru ambasadoare junior, Daria Andrus, Andreea Filip, Diana Boar, Ioana Moldovan au fost premiate de către europarlamentarul, Daniel Buda, pentru activitatea desfăşurată în cadrul proiectului EPAS. S-au efectuat vizite la Parlamentul European de la Bruxelles, la Muzeul de Istorie Europeană, Parlamentarium și Centrul istoric Bruxelles.

Prin această acţiune, europarlamentarul a dorit să vină în sprijinul elevilor pentru a cunoaște instituțiile europene și implicațiile deciziilor asupra vieții de zi cu zi. Daniel Buda le-a vorbit ambasadorilor juniori prezenţi la PARLAMENTUL EUROPEAN despre discuțiile purtate în cadrul Comisiei de Agricultură, a Comisiei de Dezvoltare Juridică și a Comisiei de Afaceri Juridice, în care activează și deciziile care se iau la acest nivel și care pot afecta pozitiv sau negativ țara noastră.

De asemenea, a afirmat că în această perioadă agitată a istoriei europene, Parlamentul European reprezintă pilonul central al democrației la nivelul Uniunii Europene, iar prin intermediul europarlamentarilor, interesele fundamentale ale cetățenilor pot fi apărate la nivel european.

„Suntem onorați și fericiți că am fost parte a acestui program educativ ce a adus în prim plan spiritul și valorile europene. Mulţumim pentru sprijin conducerii şcolii, cadrelor didactice, elevilor, domnului primar Dorin Nicolae LOJIGAN şi nu în ultimul rând domnului europarlametar Daniel Buda”- spune doamna profesor Cristina Şopterean.

Direcția Relații Cu Comunitatea

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS