Actualitate

Amenzi usturătoare pentru proprietarii localurilor fără aviz ISU

Localurile care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu vor fi închise în perioada următoare, dacă proprietarii acestora nu vor obține documentul până la data de 30 iunie. Lipsa acestei autorizații se pedepsește cu amenzi usturătoare și chiar la oprirea funcționării.
În 2016 solicitările de emitere a avizelor ISU au crescut cu 49%, la nivel național, fată de anul 2015. Această creștere semnificativă este datorată parlamentului care a adoptat o lege în care obliga proprietarii localurilor să obțină documentele până la finalul anului 2016.

Termenul de obținere a autorizației a fost prelungit până la data de 30 iunie a.c., iar acum se așteaptă promulgarea decretului prezidențial care poate aduce o amânare de încă trei luni.

Contravenția de funcționare a construcțiilor în lipsa autorizației de securitate la incendiu se sancționează conform Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările și completările ulterioare. Lipsa avizului sau autorizației sau nerespectarea cerințelor acestora poate duce la o amendă de la 20.000 lei până la 50.000 lei și ajunge până la 100.000 lei. În unele cazuri, poate avea drept consecință chiar oprirea funcționării.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS