Actualitate

 Anda Mazare-Hațegan la prima expoziție personală

Prima expoziţie personală a unui tânăr artist plastic de excepţie: Anda Mazare-Hategan
Invit toţi iubitorii de artă vizuală din zona Câmpia Turzii şi Turda, Sâmbătă, 13 Iulie 2019, la vernisajul primei expoziţii personale a unui tânăr artist plastic de excepţie: Anda Mazăre-Haţegan. Expoziţia cuprinde 15 lucrări de grafică şi pictură şi este intitulă simplu: “Viaţa văzută în alb-negru”. Evenimentul are loc la Palatul Cultural “Ionel Floaşiu” din Câmpia Turzii de la ora 18 şi intrarea este liberă.
Am marea bucurie să cunosc o artistă de mare potențial, aflată acum la debutul său expozițional într-o expoziţie personală. Născută în 2 Februarie, încă foarte tânără, Anda este studentă în ultimul an la secţia “Grafică” a Universităţii de Arte şi Design din Cluj-Napoca şi din 16 Martie 2018 este membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici Câmpia Turzii, ea expunând până acum alături de alţi colegi ai asociaţiei, la expoziţiile colective. De asemenea, lucrările Andei au mai putut fi admirate pe simeze în cadrul celor 5 expoziţii de grup organizate cu colegii de facultate. 


Anda este unul din acei tineri frumoşi şi minunaţi, sinceri, perfecţionişti şi talentaţi, care ne fac să sperăm că viitorul se află pe mâini bune. Între activităţile ei de voluntariat se numără şi pictarea pereţilor Spitalului Municipal din Câmpia Turzii.
Cu un discurs artistic de necontestat, remarcat în toate expoziţiile la care a expus până acum alături de alţii, Sâmbătă Anda vine să ne vorbească în expoziţia sa personală despre pasiunea pentru desen, pasiune pe care o are de când se știe, moştenită, probabil, de la tatăl său. Aşa că era de așteptat ca viaţa sa să se afle sub semnul artei şi ca pasiunea să se transforme în profesie. În arta plastică a Andei există o întâlnire specială între forţă şi delicateţe. E o dantelărie făcută atât cu un rafinament extraordinar, cât şi cu tuşe viguroase sau culoare violentă. Gândindu-mă la toate lucrările pe care i le-am văzut până acum, mărturisesc cu mâna pe inimă că avem de-a face cu un pictor adevărat. Imaginile pe care le construiește pe colile albe sau pe pânze sunt reverii cromatice, sau în alb-negru, de linii frânte şi curbe, contopite cu mare știință, Anda s-a dovedit a fi artista care sfințește albul pur al suprafețelor goale cu privirea și mâna, născând compoziții, făcând din aerul mișcător al mâinii cadre îmblânzite care alină sau stârnesc privirile, stările şi emoţiile.
Tânăra artistă mi-a mărturisit că e fascinată de pictorul şi sculptorul American Roy Liechtenstein, cunoscut şi pentru benzile sale desenate, aşa că nu este de mirare că la terminarea facultăţii Anda vrea să construiască un proiect personal legat de banda desenată şi caractere din desene animate!
Abia aştept să văd cu ce lucrări a ales să ne încânte şi să ne incite la prima ei expoziţie personală la care vă invit să participaţi! Dar, pentru că viața nu se vede doar în alb și negru, vă invit să urmăriți și tonurile de gri și culorile ascunse în lucrările Andei.

Succes, Anda!

(Sursa: internet)

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS