Actualitate

Andrei Suciu după decizia DNA în cazul ZOO. „Nu am figurat nici măcar pe lista suspecților DNA”

DNA Cluj a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului ahitect șef al Turzii, Dumitru Iosif. Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Tribunalul Cluj a dispus suspendarea unui proces civil cu privire la neregulile de la Grădina Zoologică din Turda, ca urmare a existenței unui dosar penal în cercetare la DNA Cluj: 84/P/2016.  Cu toate că inițial erau cercetate trei persoane: Dumitru Iosif, fostul arhitect șef al Turzii, Daniela Adace, actualul director economic al Primăriei Turda și Mate Csaba, directorul parcului zoologic, la finalul anchetei s-a dispus trimiterea în judecată doar a arhitectului, conform Ziar de Cluj.

După apariția în spațiul public a deciziei DNA, Andrei Suciu, candidatul la primăria Turda din partea USR Turda a ieșit public cu o declarație:

„Am citit în presă că Direcția Națională Anticorupție a finalizat ancheta privind Grădina Zoologică de la Turda.
Acest pas din desfășurarea anchetei penale încheie o perioadă în care am fost supus în mod nejustificat presiunilor publice. DNA a dispus trimiterea în judecată a fostului arhitect șef al Turzii, iar procurorii au constatat că nu există probe pentru extinderea cercetărilor și spre alte persoane suspectate inițial.
Eu, Andrei Suciu, nu am figurat nici măcar pe lista suspecților DNA, precum au fost directorul economic al Primăriei sau directorul parcului zoologic. Nu am avut nicio implicare penală sau de natură imorală în problema Grădinii Zoologice, iar în perioada în care am lucrat la elaborarea unor liste privind lucrările de la Zoo mi-am îndeplinit datoria cu onestitate. Acele liste au fost discutate în comisiile Primăriei și de către șefii mei de atunci. După finalizarea dosarului penal urmează perioada în care se vor pronunța judecătorii, în instanță.
Las la aprecierea voastră, a tuturor, să judecați corectitudinea presei locale turdene pe acest subiect”.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS