Actualitate

Antrenorul Florin Bordi: „Sunt mândru că sportiva mea a adus o medalie europeană. Am simţit că am făcut ceva pentru Turda”

Turda se laudă cu o sportivă medaliată la Campionatul European de Box. Pregătită de antrenorul Florin Bordi, sportiva Beatrice Moldovan a avut o evoluţie convingătoare la Galaţi, acolo unde au concurat 408 pugilişti din 36 de ţări la 13 categorii de greutate, atât la băieţi, cât şi la fete.
Medaliată cu bronz la categoria 70 kg, Beatrice a fost susţinută neîncetat de tehnicianul Florin Bordi care s-a deplasat la Galaţi pentru a-i fi alături.
Pasionat de nobila artă a pugilatului, Florin Bordi a luptat pentru ca boxul turdean să nu moară şi, în ciuda condiţiilor dificile în care lucrează, a reuşit să adune medalii la cele mai importante competiţii naţionale.
Acum boxul turdean se bucură de o medalie europeană iar antrenorul Florin Bordi culege roadele muncii depuse în aceşti ani.


Denisa Mărginean: Ce înseamnă pentru boxul turdean acestă reuşită?
Florin Bordi: Ȋn boxul turdean nu a fost niciodată o medalie europeană. Este prima dată când avem o astfel de medalie, iar eu, în calitate de antrenor, sunt mândru de această reuşită mai ales că e o perioadă scurtă, mai exact 6 ani, de când sunt antrenor.
D.M: . Aţi fost alături de Beatrice la Campionatul European. Ce aţi simţit în momentul în care aţi văzut-o pe podium?
F.B: Am fost alături de eleva mea cu sufletul dar şi fizic iar în momentul în care am văzut-o pe podium mi-am dat seama că am făcut ceva pentru Turda dar şi pentru România. După acest moment, am primit doza de ambiţie şi curaj pentru a merge mai departe şi pentru a reuşi în continuare. Visăm în continuare la medalii, dar Beatrice i-a făcut fericiţi pe români şi în special pe mine. Pe 28 mai a fost ziua mea, aşa că am primit cadoul perfect.
D.M: Ştim că vă pregătiţi în condiţii destul de grele, cum stau lucrurile în acest moment?
F.B: Condiţiile sunt grele dar asta ne motivează şi mai mult să muncim. Vreau să mai menţionez că doamna Gianina Matei a fost la sală cu constructorul şi vara aceasta vom avea o sală frumoasă. După performanţa pe care o avem, cred că merităm.
D.M: Aşa cum aţi menţionat, boxul turdean a obţinut rezultate notabile în ultimii ani, care este reţeta succesului?
F.B: Reţeta succesului are trei ingrediente: ambiţia, seriozitatea şi foarte multă muncă.
D.M: Spuneţi-ne câteva lucrurile despre Beatrice. Care sunt calităţile acestei sportive?
F.B: Beatrice este genul de fata care luptă pentru a obţine ceea ce îşi doreşte. Este foarte curajoasă, este cuminte şi ştie ce are de făcut pentru a ajunge acolo unde îşi doreşte. Mă mândresc cu ea.
D.M: De ce aţi avea nevoie pentru a vă desfăşura activitatea în bune condiţii?
F.B: Sunt încă multe lucruri de care avem nevoie. Avem nevoie de mănuşi, corzi, echipament de ring şi susţinere financiară pentru cantonamente. Copiii, cei mai mulţi, sunt săraci. Aş vrea să le pot oferi măcar un sandvici după antrenament.
D.M: Cum arată programul pentru perioada următoare?
F.B: Şi în perioada următoare vom depune multă muncă, vom participa la multe turnee şi cred că ne vom bucura de renovarea sălii şi de grupul sanitar.

h

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS