Actualitate

Apel umanitar. Îngerașul Andrei Sorin are nevoie de ajutorul nostru

Ți se rupe inima când vezi că un adult se află într-o stare de neputință din vari motive, darăminte când este vorba de un îngerș în vârstă de 4 anișori care are niște probleme medicale încă de la naștere.

Ziarul 21 a luat legătura cu bunica lui Andrei Sorin care ne-a explicat situația în care se află băiețelul.

Andrei Sorin este băiețelul de 4 ani din Turda care s-a născut prematur la 7 luni, iar imediat după naștere a fost părăsit de mama lui. După naștere, bunicii lui Andrei au devenit „mama și tata”, niște oameni minunați care au ales să își crească nepotul ca pe propriul lor copil.

Andrei Sorin s-a născut cu displazie spastică și parapareză spastică. Pe cât de complicat sună, pe atât de complicat e.
Neavând cunoștiințe medicale am dat un search pe google iar rezultatul a fost unul destul de dureros.

Displazie spastică reprezintă o infirmitate motorie cerebrală ce apare din primele luni ale vieții, de cele mai multe ori la copiii prematuri sau victime ale unei nașteri dificile, care a antrenat o insuficiență a oxigenării creierului. Copilul atins de sindromul lui Little are, în general, o dezvoltare intelectuală normală. Dar el prezinta o redoare extrem de marcata a membrelor inferioare și, uneori, a membrelor superioare. Iar parapareza spastică este o afecțiune neurologica caracterizată prin paraplegie, adică paralizia membrelor inferioare. Apare ca urmare a lezării măduvei spinării, determinând paralizia membrelor inferioare dar și tulburari sfincteriene sau de sensibilitate.

Practic, Andrei nu poate umbla/deplasa singur, decât însoțit. Bunica lui Andrei ne-a spus că băiețelul a suferit două intervenții chirurgicale, la vârsta de 2 ani, de alungire a tendonului. După operație, directorul care a avut intervenția chirurgicală le-a spus că deocamdată trebuie doar recuperare: gimnastică medicală și terapie. Lucru pe care îl și face. În fiecare zi merge împreună cu bunica la Hotel Potaissa pentru a face Terapie Voljta și gimnastică medicală. Doamnele de la Potaissa sunt optimiste, spune bunica. „Mi-au spus că dacă Andrei va parcurge toate etapele, în 6 luni se va deplasa singur” spune bunica micuțului.

Situația financiară nu este deloc una roz, în familie lucrând doar bunicul. Bunica stă în fiecare zi alături de Andrei și îl ajută cu ce poate.

În acest sens, din câte am aflat, se vor organiza niște evenimente caritabile la nivelul municipiului Turda, de strângere de fonduri pentru micuțul Andrei Sorin.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.