<
Actualitate

Arderile necontrolate de vegetație sunt ILEGALE și pun în pericol viața și siguranța ta!

În cursul serii de ieri, 19.02.2024, în satul Mărtinești, a avut loc un puternic incendiu de vegetație, pornit de la arderile necontrolate de miriști.

Pentru a preveni incidente care pot produce pagube materiale însemnate sau chiar pierderi de vieți omenești, Primăria Comunei Tureni vă informează:

⭕Arderea necontrolată a miriștilor este INTERZISĂ!

⭕Dacă doriți să curățați miriștea, prin ardere, faceți o solicitare către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Primăria Tureni. Colegii noștri vă vor asista, pentru a curăța pajiștea, în condiții de siguranță, fără vânt, fără posibilitate de extindere.

Rugăm cetățenii să fie mai responsabili și să respecte următoarele măsuri de prevenire atunci când desfășoară activități de igienizare:

condiţii meteorologice fără vânt; – colectarea în grămezi mici a resturilor vegetale, astfel încât arderea să poată fi controlată;

executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice și de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produse petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o rază de minimum cinci metri;

desfăşurarea arderii numai pe timp de zi; – asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

supravegherea permanentă a arderii; – stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii; – interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor; – obţinerea permisului de lucru cu foc.

𝐀𝐭𝐫𝐚𝐠𝐞𝐦 𝐚𝐭𝐞𝐧𝐭̧𝐢𝐚! Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei, conform HGR nr. 537⁄2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, următoarele fapte:

arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;

amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi.

Fii preventiv, nicidecum distructiv!

Biroul de Presă al Comunei Tureni

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS