Actualitate

Ateliere de încondeiat ouă la Muzeul de Istorie Turda

Și în acest an Muzeul de Istorie Turda organizează ateliere interactive de încondeiere a ouălor de Paște după tehnica tradițională.

În fiecare vineri din luna aprilie (5, 12, 19 ), între orele 13.00-16.00 la muzeu se vor organiza ateliere pentru tineri și adulți. De asemenea, în cadrul programului ”Școala Altfel” și nu numai, (între orele 10.00-14.00) copiii de diferite vârste sunt invitați să participe la aceste demonstrații, fie însoțiți de părinți sau bunici, fie în grup organizat, pe baza unor programări în cadrul atelierelor de pedagogie muzeală. Durata unei activități este de două ore, iar tariful de 10 lei/participant. Materialele și instrumentele necesare sunt puse la dispoziție de către organizatori.

În cadrul celei de a VII-a ediții a atelierelor de decorare a ouălor prin tehnica protejării fondului cu ceară de albine urmărim transmiterea unui meșteșug tradițional. Prin aceste activități cu caracter demonstrativ și interactiv ne propunem popularizarea unei imagini corecte și reale despre cultura și arta țărănească precum și despre tehnicile de încondeiat ouă. Participanții la ateliere vor descoperi bogăția modelelor ornamentale, structurate preponderent în motive vegetale, zoomorfe, antropomorfe, etc.

Vopsirea ouălor este o tradiție în lumea satului care trebuie păstrată și transmisă generațiilor viitoare. Va așteptăm să experimentăm împreună acest meșteșug străvechi și să pătrundem în atmosfera Sărbătorii Pascale!

Având locuri limitate, vă rugăm confirmați participare dumneavoastră la numărul de telefon 0264-311826, persoana de contact muzeograf – Steliana Potora sau la adresa de email: office@muzeulturda.com

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.