Trăim în era vitezei și mulți dintre noi preferă să ofere copiilor sub formă de gustare sau chiar să țină locul unei mese întregi un sandwich pentru la școală . Ca părinți, ne dorim ca , copiii noștrii să mănânce cât mai sănătos și ne gândim că mai bine le facem un sandviș pentru școală , decât să își cumpere tot felul de snacksuri/crochete/grisine etc. de la magazin.
Sandvișurile sunt preferate de copii , sunt gustoase, dar nu întotdeauna și sănătoase dacă nu se respectă modul de păstrare al ingredientelor utilizate la sandwich . Pe lângă aditivi, sare sau zahăr , trebuie să ținem cont și de modul de păstrare ale alimentelor folosite la realizarea pachețului pentru școală .
InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu câteva informații privind modul de păstrare/ depozitare al alimentelor componente din sandwich .
Mod de păstrare al alimentelor pentru pachețelul copiilor
Pâine
A se păstra până la maximum 22 grade Celsius
Cașcaval
A se păstra la temperaturi cuprinse intre +2 … +8 grade Celsius
Șuncă
A se păstra la temperaturi cuprinse intre +0 … +5 grade Celsius
A se păstra la temperaturi cuprinse intre +5 … +8 grade Celsius
A se păstra la temperaturi cuprinse intre +5 … +10 grade Celsius
Parizer
A se păstra la temperaturi cuprinse intre +2 … +8 grade Celsius
Brânză topită
A se păstra la temperaturi cuprinse intre +2 … +8 grade Celsius
Ketchup / Muștar / Maioneză
A se păstra la temperaturi cuprinse intre +2 … +25 grade Celsius