<
Actualitate

Avram Gal: „România se împrumută la o dobândă de 12 ori mai mare decât Bulgaria!”

După ce criza pandemică a făcut ravagii, iată cum criza economică vine să spulbere veniturile românilor. Ce au în comun cele două crize? Incompetența politicienilor de a găsi soluții la timp pentru ameliorarea efectelor. Mai în glumă, mai în serios, se vorbește despre „tulpina ENEL” că va pune capac și ultimei speranțe de mai bine a românilor. Criza energetică pare să fie vectorul declanșator ce va arunca în aer economia și o dată cu aceasta agoniseala celor mai vulenarbile familii.

Am rămas fără cuvinte în fața unei știri tragice de zilele trecute ce relata cum membrii unei familii din Călărași evacuați din casă din pricina datoriilor s-au sinucis aruncându-se în Dunăre. Costurile cu traiul de zi cu zi au explodat. Așa-numita liberalizare a pieței energiei s-a dovedit o manevră ce-i îmbogățește pe frunizori, dar pe români îi aruncă în pragul disperării. Deunăzi am luat act de un exemplu concret, când factura de energie a unei brutării a crescut de la o lună la alta de la 5000 de ron la 30.000 de ron. Vă dați seama cum se va repercuta o asemenea creștere o costurilor cu energia în prețurile finale ale bunurilor de larg consum? Este o nebunie.

Este clar că interesele românilor de rând au fost abandonate. Iar unul dintre indicatorii cei mai elocvenți este reprezentat de nivelul dobînzilor la care se împrumută țara noastră de pe piața internațională. Da, România plătește cele mai mari dobânzi din UE:

1. România: 5,37%

2. Grecia: 1,29%

3. Bulgaria: 0,44%

4. Germania: – 0,38% (dobândă negativă)

Da, ați văzut bine – România se împrumută la o dobândă de 12 ori mai mare decât Bulgaria!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS