Actualitate

Barometrul Europa FM- care sunt preferințele românilor pentru câștigarea alegerilor prezidențiale 2019

Sondajul realizat de IMAS, la comanda Europa FM, arată că favorit rămâne Klaus Iohannis, cu aproape 45 de procente. Următorul clasat, la mare distanță, este Dan Barna – care crește față de luna iulie și ajunge la puțin peste 17 procente.
Urmează Victor Ponta, în creștere față de luna anterioară, liderul Pro România ajunge la 14%. Călin Popescu Tăriceanu cade de pe locul doi, pe locul 4. Liderul ALDE strânge aproape 13 procente – acesta între timp și-a retras candidatura.

Dacă duminică ar fi alegeri prezidențiale, dintre românii care au spus că se vor prezenta la urne 44,6 % au spus că vor vota pentru Klaus Iohannis – vorbim de o creștere cu aproape 3 procente față de sondajul din luna iulie. Actualul șef al statului rămâne favorit pentru un nou mandat.
Următorul clasat ar fi ales de 17.3% – este vorba despre Dan Barna, liderul Alianței 2020 USR PLUS, cu o creștere spectaculoasă față de de iulie, când era cotat cu 9,4%.
Al treilea clasat, potrivit Barometrului Europa FM, este Victor Ponta cu 14% și el în creștere față de luna anterioară când avea cu aproape un procent mai puțin. Urmează Călin Popescu Tăriceanu cu 12,7 procente.
Trebuie să precizăm că, între timp, atât liderul ALDE, cât și Victor Ponta au făcut un pas în spate și au declarat că îl susțin în cursa pentru Cotroceni pe independentul Mircea Diaconu.
Viorica Dăncilă rămâne pe locul 5 – în ușoară creștere și ajunge la 8,4%.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS