Actualitate

Câmpia Turzii are copii geniali!  

În data de 27 septembrie, la Noaptea Cercetătorilor Europeni, eveniment desfășurat la Palatul Cultural „Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii, instituțiile de învățământ din Câmpia Turzii și-au pus în practică cunoștințele adunate peste de ani de la dascălii lor. Vă spun cu mâna pe inimă că acest oraș are copii super mega talentați.

În cadrul evenimentului, elevii școlilor din Câmpia Turzii (Liceul Teoretic Pavel Dan, Colegiul Tehnic Victor Ungureanu, Școala Gimnazială Avram Iancu,) Voluntari din cadrul Direcției de Asistență Socială, pur și simplu au uimit audiența.

Îndrumați de dascălii iscusiți, elevii din Câmpia Turzii au realizat proiecte demne de a fi înregistrate la OSIM.

Olimpicii de la Colegiul Tehnic Victor Ungureanu au demonstrat că becurile cu leduri consuma de 20 de ori mai puțin curent și au o durată a vieții mai lungă. Nu povești… demonstrat fizic, pe loc, la fața locului. ( pentru cei care ați participat, știți despre ce vorbesc)

De asemenea, aceștia au creat un robot care ridică mașinile parcate neregulamentar- cu un intreg sistem de atenționare și siguranță.
Viitorul este 100% dedicat ledurilor

O altă invenție inedită- cască de protecție a zgomotului. Nivelul maxim admis este în jur de 50-60 decibeli. În momentul când acest nivel se depășește, deranjează auzul.
În Câmpia Turzii, cea mai afectată zonă, este Baza Aeriană Câmpia Turzii până aproape de „110”, unde valoarea db este de peste 120.

Un elev a făcut un experiment foarte interesant: a pus, timp de o săptămână, un os în apa și un os în Cola- diferența este năucitoare. Scopul acestui experiment este de a conștientiza că, consumul de Cola dăunează grav sănătății.

Păpușa care atenționează părinții cu privire la consumul de tutun sau droguri, rujul care te scapă de tutuns și multe ale experimente și creații inedite realizate de elevii din oraș.

Felicitări elevilor, profesorilor și părinților pentru implicare.

Coordonatorul local al evenimentului, Edgar Ötvös, a declarat pentru Ziarul 21 următoarele:

„Felicit toți participanții, voluntari, expozanți, profesori și vizitatori pentru atenția acordată evenimentului și îi invit la ediția din 2020. Mulțumim Primăriei municipiului Câmpia Turzii pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului ” Noaptea Cercetătorilor Europeni” .

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS