<
Actualitate

Cardiolog condamnat la trei ani de închisoare

Mircea Zăgran, medic cardiolog, a fost condamnat de către Curtea de Apel Cluj la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

În 30 martie, Tribunalul Maramureș îl condamna pe medicul cardiolog la cinci ani de închisoare și doi ani interzicerea unor drepturi, fiind condamnat pentru luare de mită.

Sentinţa nu a fost definitivă, iar medicul a făcut apel, astfel că în 10 octombrie a venit sentinţa de la Curtea e Apel Cluj, care a rămas definitivă.

Prin această din urmă sentinţă, pedeapsa lui este redusă la trei ani de închisoare cu executare şi doi ani de interzicere a unor drepturi pentru luare de mită, dar se prescriu alte acuzaţii.

„Admite apelul declarat de inculpatul Z. V. M. împotriva sentinţei penale (…) a Tribunalului Maramureş pe care o desfiinţează în latură penală sub aspectul intervenirii prescripţiei răspunderii penale şi a cuantumului pedepsei principale aplicate inculpatului şi, pronunţând o nouă hotărâre în aceste limite: (…) încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului (…) cu privire la săvârşirea infracţiunii de primire de foloase necuvenite (…) şi a infracţiunii de complicitate la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale (…), ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale (…). Reduce cuantumul pedepsei de 4 ani închisoare aplicate inculpatului pentru infracţiunea de luare de mită (…) la 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…) (inclusiv dreptul de a exercita profesia de medic, n.r.). Reduce cuantumul pedepsei de 5 ani închisoare aplicate inculpatului (…) pentru infracţiunea de complicitate la infracţiunea de înşelăciune (…) la 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…), contopeşte pedepsele urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare în regim de detenţie şi interzicerea pe o perioadă de 2 ani a drepturilor (…) ca pedeapsă complementară. (…) Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se arată în sentinţa care a rămas definitivă şi publicată în şedinţa din 10 octombrie 2017. Medicul a făcut cerere de întrerupere a pedepsei, iar instanţa clujeană a trimis dosarul către Tribunalul Maramureş.

Sursa: Gazeta de Cluj

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS