Actualitate

Care crede înv. Mariana Picovici că sunt cele mai importante aspecte ale educației?

ÎN JAPONIA, SINGURII CETĂȚENI CARE NU SUNT OBLIGAȚI SĂ SE ÎNCHINE ÎN FAȚA ÎMPĂRATULUI, SUNT DASCĂLII. MOTIVUL: JAPONEZII SUSȚIN CĂ FĂRĂ DASCĂLI NU POT EXISTA ÎMPĂRAȚI.

Portret de dascăl, este o rubrică din cadrul Ziarului 21 în care încercăm să aducem poveștile dascălilor în fața dumneavoastră. Să le oferim respectul pe care-l merită. Opinia dascălilor despre societate în general și despre educație în special trebuie consultată de fiecare dată când vrem să întreprindem ceva în societate și să o punem cu titlu mare în acțiunile pe care urmează să le facem.

„Portret de dascăl” aduce în fața dumneavoastră povestea neștiută a dascălilor, acei făuritori de caractere. Opinia lor despre sistemul din care fac parte privite chiar din interior.

În rubrica „Portret de dascăl” din această săptămână am avut-o  ca invitată pe doamna înv. Mariana Picovici, un dascăl iubit de elevi, un dascăl implicat în activitatea pe care o desfășoară.

Rep.: Care credeți că sunt cele mai importante aspecte ale educației și ce vă face să credeți asta?

 Mariana Picovici: “Educația ajută la formarea copilului, îl ajută să își formeze personalitatea astfel încât când iasă de pe băncile școlilor să fie pregătit pentru viață. Educația este cu valențe multiple, vine din partea familiei, aici familia are un rol extraordinar, de asemenea putem sune că, așa cum am afirmat anterior, primesc o instrucție și o educație foarte bună și în preșcolaritate la grădiniță, iar noi ceea ce oferim la școală, încercăm să construim din mai multe laturi educația astfel încât să ajeungem la acele competențe generale care te pregătesc pentru viață, diferite competențe de comunicare, de adaptare la ceea ce oferă societatea, competențe digitale deci toate aspectele competențelor să fie atinse. Deci educația are un rol extraordinar în viața copiilor”.

Întregul interviu pe care doamna înv. Mariana Picovici ni l-a acordat în cadrul rubricii „Portret de dascăl” îl puteți citi de luni, 16 Martie  în Ziarul 21, la toate punctele de difuzare a presei.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS