campanie campanie
Actualitate

Ce faci când copilul tău se îmbolnăvește? Pași de urmat pentru părinți

Părinții trebuie să fie atenți la simptomele copiilor pentru a știi când să nu îi trimită la școală și când e nevoie să apeleze la un medic.
În cazul în care copilul prezintă simptome precum febră peste 38 de grade, tuse, diaree sau vărsături, părintele nu trebuie să îl ducă la școală.

Dacă starea unui copil de sub 6 ani nu este una îngrijorătoare, iar simptomele nu durează mai mult de 3 zile, atunci se poate întoarce la școală, cu avizul epidemiologic de la medicul de familie. Dacă simptomele persistă, trebuie contactat medicul pentru un consult, care va hotărî ulterior dacă elevul se va întoarce la școală.

Copilul peste 6 ani care prezintă simptome trebuie să consulte imediat un medic, iar mai apoi, acesta îi va decide dacă este suspect de COVID-19 sau îi va da un alt diagnostic.
Pentru orice vârstă, dacă elevul este în contact cu virusul sau persoane infectate, prezintă și un comportament neobișnuit sau simptome, trebuie de urgență să consulte un medic.

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS