Actualitate

Ce faci când te surprinde grindina în timp ce conduci

Zilele acestea, grindina a produs pagube în mai multe zone din ţară şi continuă să creeze probleme. Dacă eşti surprins de grindină în timp ce conduci, iată ce trebuie să faci:

1. Încetineşte, aprinde luminile de întâlnire şi lasă o distanţă de trei ori mai mare decât de obicei faţă de maşina din faţa ta, pentru a evita coliziunile.

2. Trage pe dreapta cât mai repede într-un loc sigur, pentru a reduce impactul bucăţilor de gheaţă. Aprinde luminile de avarie.

3. Ideal, opreşte într-un loc departe de copaci sau stâlpi de utilităţi, eventual într-o parcare acoperită sau subterană. Nu opri sub poduri, pentru a nu bloca circulaţia.

4. Dacă nu poţi opri într-un loc acoperit, poziţionează vehiculul în aşa fel încât grindina să lovească partea din faţă a maşinii – parbrizul este mai rezistent la impact, spre deosebire de geamurile laterale sau de lunetă.

5. Rămâi în interiorul maşinii.

6. Acoperă-te cu o pătură sau o haină – pentru a fi protejat de cioburi în cazul în care se sparg geamurile. Dacă este posibil, întinde-te în maşină, cu spatele la geamuri.

7. După ce s-a oprit grindina, elimină cioburile din interiorul maşinii – în cazul în care s-au spart geamuri. Condu către un loc sigur, evitând liniile de curent căzute sau alte pericole de pe şosea.

Au anunțat cei de la „treazlavolan” pe pagina lor de Facebook

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS