Actualitate

Ce faci când te surprinde grindina în timp ce conduci

Zilele acestea, grindina a produs pagube în mai multe zone din ţară şi continuă să creeze probleme. Dacă eşti surprins de grindină în timp ce conduci, iată ce trebuie să faci:

1. Încetineşte, aprinde luminile de întâlnire şi lasă o distanţă de trei ori mai mare decât de obicei faţă de maşina din faţa ta, pentru a evita coliziunile.

2. Trage pe dreapta cât mai repede într-un loc sigur, pentru a reduce impactul bucăţilor de gheaţă. Aprinde luminile de avarie.

3. Ideal, opreşte într-un loc departe de copaci sau stâlpi de utilităţi, eventual într-o parcare acoperită sau subterană. Nu opri sub poduri, pentru a nu bloca circulaţia.

4. Dacă nu poţi opri într-un loc acoperit, poziţionează vehiculul în aşa fel încât grindina să lovească partea din faţă a maşinii – parbrizul este mai rezistent la impact, spre deosebire de geamurile laterale sau de lunetă.

5. Rămâi în interiorul maşinii.

6. Acoperă-te cu o pătură sau o haină – pentru a fi protejat de cioburi în cazul în care se sparg geamurile. Dacă este posibil, întinde-te în maşină, cu spatele la geamuri.

7. După ce s-a oprit grindina, elimină cioburile din interiorul maşinii – în cazul în care s-au spart geamuri. Condu către un loc sigur, evitând liniile de curent căzute sau alte pericole de pe şosea.

Au anunțat cei de la „treazlavolan” pe pagina lor de Facebook

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS