Actualitate

Cireșele, un remediu natural pentru un somn odihnitor

Multe persoane au probleme cu somnul, în special din cauza stresului de zi cu zi. În timp ce mulți apelează la medicamente, există și metode naturale care să ne ajute să avem un somn mai liniștitor.
Este vorba de unul dintre fructele sezonului și anume, cireșele! Consumul de cireșe poate să ajute persoanele care suferă de insomnie. Aproape jumătate dintre români au probleme cu somnul, 45% suferind de insomnie. Ba mai mult, tulburările de somn sunt întâlnite și în cazul copiilor.
Cireșele sunt o sursă naturală de melatonină, un hormon care ajută la reglarea circuitului de odihnă. Cu toate că melatonina este produsă de corp, există multe medicamente pe care oamenii la cumpără ca să poată să doarmă și să îmbunătățească durata și calitatea somnului.

De ce să mănănci cireșe pentru un somn mai bun?
Însă, suplimentele de melatonină de cele mai multe ori vin cu efecte secundare: dureri de cap, greață, vise ciudate.

Din acest motiv, cireșele sunt recomandate pentru un somn mai bun. Cercetătorii recomandă ca cireșele să fie consumate cu o oră înainte de culcare. De asemenea, și sucul de cireșe, consumat înainte de culcare poate să reducă insomnia și să ajute la îmbunătățirea somnului.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS