Actualitate

Cod galben de furtuni în noaptea de Înviere

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă Cod Galben de furtuni pentru noaptea de Înviere. Atenţionarea este valabilă de sâmbătă, ora 15.00, până duminică, ora 4.00, în mai bine de jumătate din ţară, inclusiv judeţul Cluj.
De sâmbătă, 27 aprilie, ora 15.00, până duminică, 28 aprilie, ora 4.00, vor fi condiţii de instabilitate atmosferică accentuată şi cantități de apă însemnate.
Sâmbătă (27 aprilie) după-amiaza și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25-30 l/mp și punctiform 35-40 l/mp.

Potrivit ANM, vremea rea începe încă de sâmbătă, la amiază.
În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe suprafețe mici căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp.
Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie) în jumătatea de vest a țării și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminică (28 aprilie), local, cu precădere la deal și la munte, precum și în regiunile nordice, nord-estice și centrale.
sursa: meteoromania.ro

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS