Actualitate

Comemorarea marelui Voievod Mihai Viteazul la mănăstirea Mihai Vodă din Turda

Ziua de 19 August este o zi deosebită, zi binecuvântată de Dumnezeu, la mănăstirea Mihai Vodă din Turda a fost prilej de sărbătoare. Comemorarea marelui Voievod Mihai Viteazul la 418 ani de la moartea sa, a adus în prim planul evenimentului peste 40 de preoți, oameni politici și enoriași din zonă. Totul a început cu Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Andrei și ÎPS Innocentios, Mitropolit de Rwanda și Burundi, ( Africa).

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către ÎPS Innocentios în limba engleză, tradus de un preot în limba română, care a adus în fața enoriașilor simplitatea lucrurilor.

„Cea mai mare minune pe care Dumnezeu a făcut-o cu mine este că am văzut azi dimineață lumina zilei și m-am trezit. Această minune a facut-o și pentru voi” și-a început Mitropolitul African cuvântul.

După acest moment, alocuțiunile edilului municipiului Turda, Cristian Matei și a deputatei Cristina Burciu au fost „savurate” de cei prezenți și aplaudate la scenă deschisă. După depunerea de coroane, a avut loc defilarea Garzii de Onaoare, spre încântarea celor prezenți.

Edilul Turzii, Cristian Matei, spunea în alocuțiune că dacă în urmă cu un an s-a câștigat un proiect european privind modernizarea zonei, anul acesta este pe cale să înceapă implementarea proiectului.

Cuvinte de multumire și niște precizări a avut și Pr. Ilie, pr duhovnic al mănăstirii Mihai Vodă care a spus că prin ajutorarea administrației Matei, Mănăstirea Mihai Voda a reintrat în circuitul turistic al zonei, fiind vizitată de pelerini și enoriași din toată România.

„Slavă lui Dumnezeu pentru toate.”

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS