<
Actualitate

Conferința de primăvară a preoților a avut loc la Mănăstirea „Mihai Vodă” Turda

Marți, 8 iunie, la Mănăstirea „Mihai Vodă” din Turda a avut loc conferința de primăvară a preoților din Protopopiatul Ortodox Turda.Întâlnirea a fost precedată de sluja de Te Deum, oficiată în biserica mănăstirii, în prezența Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Evenimentul s-a desfășuat în sala de ședințe din cadrul așezământului monahal, unde Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul le-a adresat preotilor prezenți un cuvânt duhovnicesc legat de tema dezbătută.

Invitatul permanent al conferințelor de primăvară din anul acesta, Arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a susţinut o prelegere în cadrul căreia le-a vorbit clericilor pe tema „Parohia ortodoxă română din diaspora: paradigmă misionară multifactorială”, în contextul anului omagial al românilor de pretutindeni. Conferința semestrială s-a încheiat cu câteva îndemnuri pastorale făcute de PS Episcop Benedict, precum și cu luări de cuvânt din partea preoților prezenți, în frunte cu protopopul de Turda, preotul Alexandru Rus.

Sursa: www.radiorenasterea.ro
Credit foto: Marius Romila.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS