<
Actualitate

Containere pentru colectarea deşeurilor selective, dar degeaba

De mai bine de două săptămâni municipalitatea a montat în anumite puncte cheie containere de 7 tone pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Ei bine nu vorbim de cele pentru gunoi menajer, sticlă, platic sau cartoane ci vorbim de containere mai mari, de 7 tone în care cetățenii pot pune deşeurile vegetale, molozul, rezultat din contrucții dar şi material lemnos.

Toamna târzie îi bucură pe turdeni pentru că au timp să intreprindă activități gospodăreşti în curții şi să adune resturile vegetale care până acum ba erau arse ba erau depozitate pe spațiul public. Aceste containere îi ajută enorm de mult pentru că acum pot să le depoziteze într-un cadru legal şi modern. Iar molozul rezultat din construcții era o problem gravă pentru că mai mereu era depozitat aiurea pe spațiul public sau era pus la containerul pentru gunoi menejer îngreunând astfel întreg procesul, chiar mai mult era transportat de anumiți transportatori şi deversat înafara spațiului vilan pe diferite câmpuri. Iar containerul pentru material lemnos, unde se pot arunca mobilier vechi dar şi diverse lucruri din lemn, este destinat doar acestui material.

Ei bine nu toți cetățenii au înțeles acest lucru, la mai multe astfel de puncte din oraş au fost văzute un întreg morman de gunoi atât menajer cât şi moloz într-un singur container destinat pentru moloz, în timp ce pubelele pentru gunoiul menajer erau goale. Despre supraîncărcarea containerelor nu se poate pomeni pentru că autoritățiile le ridică ori de câte ori este nevoie. Degeaba autoritățiile luptă din răsputeri pentru un oraş civilizat şi curat dacă cetățeanul de rând nu respectă munca asiduă a lor, nu pot face singure, trebuie ca noi cetățenii să ne implicăm, iar orice deraiaj trebuie remediat. Până acum Poliția Locală nu a intervenit dar în următoarea perioadă vor sta la pândă iar cei care nu se conformează vor fi sancționați, dacă vedeți şi dumneavoastă astfel de fapte puteți anunța Poliția Locală Turda la numarul de telefon 0264317303. Doar împreună putem avea un oraş mai curat, un oraş mai civilizat.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS