<
Actualitate

Controalele tehnice în trafic continuă

Registrul Auto Român și Brigada Rutieră continuă acțiunile pentru depistarea vehiculelor cu defecțiuni tehnice sau care creează disconfort fonic. În ultima perioadă, poliția rutieră a primit un număr mare de petiții din partea cetățenilor deranjați de zgomotul produs de anumite vehicule care au sistemul de evacuare modificat.

Weekend-ul trecut, polițiștii și inspectorii RAR au făcut controale în Capitală pentru a verifica starea tehnică a autoturismelor și motocicletelor, sistemele de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, în special pe timpul nopții. În timpul controalelor, s-au verificat și sistemul de frânare, mecanismul de direcție și instalațiile de iluminare și semnalizare.

Au fost controlate peste 70 vehicule și au fost date 52 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 18.000 lei și s-au retras 14 certificate de înmatriculare. Din totalul sancțiunilor, 12 au fost aplicate pentru defecțiuni ale sistemul de evacuare a noxelor, 25 pentru alte defecțiuni tehnice, iar celelalte pentru încălcarea unor norme rutiere.

În timpul controalelor, inspectorii au depistat o motocicletă fără lumini de semnalizare în partea din față și fără ceasuri de bord, neconformități care pot afecta siguranța în trafic. Au fost identificate mai multe mașini care aveau sistemul de evacuare modificat și poluau peste limita legală, dar și vehicule cu elemente de caroserie lipsă.

Aceste acțiuni de verificare vor continua și în perioada următoare.

Știm că vă plac evacuările zgomotoase, dar cei care locuiesc în apropierea străzilor și bulevardelor nu sunt încântați de tobele sport.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS