Actualitate

Corina Creţu a aprobat 110 milioane euro pentru sistemul de apă şi canalizare în zona Turda  

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a semnat, joi, finanţarea „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în regiunea Turda – Câmpia-Turzii”, fondurile fiind în valoare de 110 milioane euro.

Proiectul va asigura tuturor locuitorilor din sudul judeţului Cluj acces la servicii de apă şi canalizare, prin extinderea şi modernizarea infrastructurii existente, informează Reprezentanţa Comisiei Europene în România într-un comunicat de presă.

Proiectul va fi implementat în 13 localităţi din judeţul Cluj, reunite în cadrul Asociaţiei de dezvoltare intercomunitară „Apa Văii Arieşului” (Aiton, Călăraşi, Câmpia Turzii, Ciurila, Luna, Mihai Viteazu, Petreştii de Jos, Ploscoş, Sănduleşti, Tureni, Turda, Tritenii de Jos, Viişoara) şi vine în continuarea investiţiilor făcute din bani europeni în perioada 2007 – 2013 în reţeaua de apă şi canalizare din această parte a judeţului.

„Mă bucur că lucrurile sunt duse mai departe şi că finanţarea europeană va contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de trai în regiunea Turda-Câmpia Turzii. Concret, cu aproape 155 milioane de euro – din care peste 110 milioane din fonduri europene, la care se adaugă co-finanţarea naţională de aproape 45 milioane de euro -, peste 16.500 de locuitori vor avea apă potabilă de calitate în gospodării, în timp ce 14.000 de locuinţe vor fi racordate la sistemul de canalizare. Aceasta înseamnă că, peste patru ani, aproape toată populaţia din această zonă va fi racordată la reţeaua de apă şi canalizare”, a afirmat Corina Creţu, conform sursei citate.

Proiectul prevede reabilitarea a 104 kilometri din lungimea reţelei actuale de transport al apei, precum şi extinderea acesteia cu peste 250 de kilometri de conducte. În ceea ce priveşte sistemul de canalizare, sunt prevăzute reabilitarea actualei reţele pe o lungime de 48 de kilometri, extinderea acesteia cu 130 de kilometri, construirea a 48 de noi staţii de pompare, precum şi extinderea a 2 staţii de tratare a apelor uzate.

(Evz)

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS