Actualitate

Cumpără în siguranță!

Cumpărăm din ce în ce mai mult din on-line, astfel că e bine să respectăm regulile minime pentru a evita să devenim victima unei infracțiuni în mediul virtual:

Fiți siguri că dispozitivul pe care îl folosiți pentru a face cumpărături on-line este configurat corespunzător și că accesați o conexiune la internet sigură.

Dacă sunteți victima unei fraude on-line sesizați incidentul la poliție, precum și la banca emitentă a cardului compromis.

Verificați situația contului dumneavoastră folosind sistemele de on-line banking des pentru a putea observa atunci când există tranzacții pe care nu le-ați realizat.

Plățile on-line sunt mai sigure la comercianții care au adoptat sistemul 3D Secure, identitatea titularului fiind verificată nu doar prin cunoașterea datelor înscrise pe cardul bancar, ci și prin confirmarea faptului că este în posesia numărului de telefon declarat la bancă (fiind necesar ca acesta să introducă un cod primit prin SMS pentru a autoriza plata).

Verificați mereu adresa web pe care vă aflați în câmpul browserului web, existând posibilitatea ca în urma accesării unui link să fi fost redirecționat către un site de phishing! Se recomandă introducerea manuală a website-ului, comparativ cu accesarea acestuia dintr-un e-mail promoțional.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS