Actualitate

Dana Savuica impresionată de Salina Turda și de Turda

 

Într-o vizită în municipiul Turda, Dana Savuica a rămas impresionată de municipiul Turda în general și de Salina Turda în special. Vedeta a împărtășit impresia vizittei la Turda cu fanii săi de pe facebook.

„Dis de dimineata am zburat cu avionul si am aterizat dupa 45 de minute in Transilvania. Mi-am dorit sa merg pentru un tratament de aerosoli care se face in incinta salinei Turda.
Ne-am rezervat biletul de intrare la Salina Turda iar dl. Mircea , ghidul nostru ne astepta rabdator la poarta noua a salinei, dornic sa ne dezvaluie povestile cu‘sare si piper’din istoria salinei.
Am coborat la peste 100 de metri sub pamant, unde ne astepta o lume fascinanta. V-am aratat un pic din ea in Live-ul realizat mai devreme.
Nu pot sa descriu in cuvinte ceea ce am simtit acolo, atingand peretii de sare, reci si zgrumturosi. Ecoul care vibra inainte si-napoi prin minele
inalte ma facea sa ma simt ca si cand existau o mie si…una de Dane😉
Dupa ce am iesit din nou la soare, am petrecut dupa amiaza la Complexul Balnear unde am ‘plutit’ in apa cu salinitate de 90%😉 Potaissa Spa
Seara ne-am plimbat prin centrul vechi al orasului, reabilitat prin proiecte cu fonduri europene.
Am admirat cladirile vechi, adevarate embleme ale orasului precum Teatrul Municipal Turda,
Palatul Princiar( Muzeul de Istorie), bisericile reformate si panorama intregului oras strajuit de Cheile Turzii.
Desi e o vizita scurta, abia astept sa revin pentru a descoperi Castrul Roman,care e in plina restaurare prin fonduri europene si vreau sa ajung la
mormantul lui Mihai Viteazul, corpul lui odihnandu-se in locul unde a fost asasinat, loc unde s-a ridicat in cinstea marelui domnitor un obelisc si care va fi inconjurat de un parc superb, in curs de reabilitare pe fonduri europene. (Capul lui Mihai Viteazul, retezat de dusman chiar cu propria sa sabie este la Manastirea Dealu din Targoviste.)
In plimbarile noastre prin orasul Turda, am aflat de la turdeni ca acesta a luat locul 1 in Europa pentru succesul implementarii proiectelor derulate prin fonduri europene, avand si meritul de a fi un oras ecofriendly.
Mi se pare genial ca au o platforma ‘Turda Decide’ unde cetatenii isi depun idei si proiecte pentru urbe iar Primaria le alege pentru a fi implementate. Deci iata ca se poate!💁‍♀️”, a postat Dana Savuica pe pagina personal[ de facebook.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS