Actualitate

Dieta DODO. O zi DA, o zi BA

Concepută de un medic nutriţionist, dieta DODO presupune consumul a 500 de calorii pe zi, după care repaus alimentar.

Dieta DODO: cum se desfășoară

Ziua „DA”: post intermitent. În timpul zilei: nu mănânci nimic. Doar bei apă, ceai verde, puțină cafea (fără lapte sau zahăr).  Seara: iei o cină alcătuită din alimente sănătoase.

Ziua „BA”: mănânci normal

Iei cele trei mese principale ale zilei în mod normal, dar ai grijă să alegi alimente sănătoase. Cina nu trebuie să fie mai târziu de ora 19.00-20.00.

Dieta DODO: cum să faci față foamei

Nutriționistul care a creat dieta spune că nu trebuie să-ți fie teamă de senzația de foame în ziua de post. Aceasta e prezentă și crește în intensitate, dar se stabilizează la un moment dat și devine ușor de suportat. Vârful critic este atins la amiază, într-un interval de 3-5 ore. Pentru a face față foamei, încearcă să-ți muți atenția pe altceva: ieși la plimbare, găsește-ți o ocupație plăcută, bea un ceai sau un pahar de apă minerală cu lămâie.

Dieta DODO: ce mănânci în zilele „BA”

În zilele în care poți mânca normal este esențial să îți formezi un comportament alimentar corect. Învață să îți alcătuiești cu grijă meniurile. Iată un exemplu de meniu sănătos într-o zi „BA”.

Mic dejun: omletă cu spanac, somon afumatPrânz: vită la cuptor sau la wok cu legumeGustare: crudități sau iaurtCină: pui la grătar, orez, salată de roșii cu ceapă

Dieta DODO: contraindicații

Dieta DODO nu este pentru toată lumea. Gravidele și femeile care alăptează, copiii, adolescenții, persoanele cu boli cronice și cele care un în antecedent tulburări de alimentație (anorexie, bulimie) ar trebui să evite dieta DODO. Persoanele care fac sport este bine să evite antrenamentele intense sau compentițiile în zilele de post.

 

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS