<
Actualitate

Din cauza adreselor incorecte: La Turda numeroși beneficiari ai cardurilor de energie nu pot plăti facturile aferente lunii februarie

Din cauza adreselor incorecte: La Turda numeroși beneficiari ai cardurilor de energie nu pot plăti facturile aferente lunii februarie

 Din cauza adreselor incorecte: La Turda numeroși beneficiari ai cardurilor de energie nu pot plăti facturile aferente lunii februarie   

La cele două oficii poștale din Turda se pot admira cozile zilnice formate din beneficiarii cardurilor pentru energie, ajutor acordat de Guvernul României, din fonduri europene, pentru plata facturilor la încălzire, ce se pot folosi de către oamenii cu venituri între o mie și două mii de lei lunar, încadrate în categoria persoanelor vulnerabile. Dar după câte o oră, două de stat la coadă, numeroși turdeni au avut surpriza să afle că nu pot folosi cardul pentru energie la plata facturilor din cauza neconcordanțelor dintre datele adresei domiciliului, menționate pe cartea de identitate, pe facturi,  și pe cardul de energie primit de la Guvern.

În asemenea cazuri, funcționarii de la ghișeele celor două oficii poștale din Turda i-au îndrumat pe oameni să se adreseze Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei Turda, pentru a lămuri problema adresei corecte a locului pentru care se plătesc facturile le energie.

Într-unul din cazuri, adresa din cartea de identitate coincide cu cea menționată pe cardul de energie și pe prima pagină a facturii emise de E-ON Gaz pentru consumul de gaze aferent lunii februarie. Dar, pe cea de-a doua pagină a facturii, se menționa o adresă veche a locului de consum. Între timp, asta cu aproape 20 de ani înainte, numerotarea imobilelor de pe strada respectivă s-a schimbat.

Funcționara de la Serviciul Urbanism al Primăriei Turda, căreia m-am adresat, cu speranța obținerii unei certificări a adresei corecte a imobilului unde locuiesc (în speță strada Libertății nr. 2, în loc de strada Libertății nr. 2-4) susține că aceste nepotriviri au ca și cauză neactualizarea bazei de date a E-On Gaz. După ce s-a lamentat, din cauza avalanșei de solicitări cauzate de neconcordanțele ce-i împiedică pe beneficiari să folosească cardul de energie pentru plata facturilor la gaz sau la electricitate, funcționara cu pricina mi-a înmânat o cerere ”pentru emiterea certificatului de nomenclatură stradală”.

Și problema, din punctul de vedere al Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei Turda se va rezolva în 30 de zile. Dar scadența facturii ce trebuie plătită cu cardul de energie expiră mai repede. Clar, ca bună ziua! Cel puțin pentru plata facturii la gaz aferente lunii februarie, cardul de energie devine inutilizabil.

Deși, din 2018 până în 2022 Primăria Turda a anunțat că a implementat două proiecte de digitalizare, în valoare de peste 5,5 milioane de lei, în loc de câteva minute, eliberarea unui document prin care se certifică corectitudinea unei adrese durează 30 de zile! În 2013, de la Primăria Turda am obținut un certificat similar în cinci zile!

Dar, atâta pagubă-n ciuperci! Cu sau fără certificatul de nomenclatură stradală, cardul de energie rămâne nefolosit, deoarece magazinul E-On Gaz din Piața Republicii nr. 26 ”este închis temporar”. Iar la E-On Gaz Târgu-Mureș alt interlocutor în afară de robotul ”Ioana” nu am reușit să contactez. Or Ioana, biata de ea, nu știe prea multe.

 

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS