<
Actualitate

Din ce este compus prețul la curent și gaze naturale. InfoCons: Furnizorii umflă facturile estimate și folosesc banii fără drept

InfoCons informează consumatorii cu privire la ponderea componentelor prețului final al energiei electrice și al gazelor naturale.

Totodată arată că clienții ”creditează” fără voia lor furnizorii de utilități, care umflă mult facturile estimate de consum și utilizează fără drept banii, până la regularizare. 

Pentru energie electrică:

Pentru gaze naturale:

Clienții ”creditează” fără dobândă și fără să vrea, furnizorii de utilități

Statele membre s-au angajat să lanseze aproape 200 de milioane de contoare inteligente pentru electricitate și 45 de milioane pentru gaze până în 2020, cu o investiție potențială totală de 45 de miliarde de euro.

Până în 2020, era de așteptat ca aproape 72% dintre consumatorii europeni să aibă un contor inteligent pentru electricitate, în timp ce 40% vor avea unul pentru gaz.

În realitate, doar 12 % din consumatorii casnici (8.735.575) au montat un contor intelligent pana la sfarsitului anului 2019 conform raportului ANRE.

”Până ajungem la cei 72% ce fac consumatorii ? Finanțează companiile care încarcă facturile cu consumuri estimate fără a ține cont de consumurile anuale medii?

Consumatorii sunt obligați să plătească facturile emise de către furnizorii de energie electrică în care de cele mai multe ori sunt inserate consumuri estimate, mult peste consumul real ca și istoric al unui consumator.

Până la regularizare, banii consumatorilor sunt utilizați fără drept de aceste companii furnizoare de energie electrică” potrivit unui comunicat al InfoCons.

InfoCons a realizat un studiu cu privire la companiile de furnizare și distribuție a energiei electrice care dețin licența de furnizare/distribuție a energiei electrice.

sursa: alba24

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS