Actualitate

Din culisele accidentului de pe A3 de acum două zile

Șoferul microbuzului cu români, care s-a izbit de un TIR pe autostrada Turda-Gilău, era un împătimit al live-urilor!

Alexandru tânărul în vârstă de 30 de ani conducea cu 140 de km/h și transmitea live pe Facebook în momentul în care nu s-a asigurat la schimbarea benzii de circulație, a tras de volan pentru a evita o mașină care a intrat în depășire în același timp cu el și s-a izbit de un TIR.

Şoferul microbuzului se întorcea, împreună cu patru călători, din Slovacia. Pe A3, între Gilău şi Turda, a intrat în direct pe Facebook ca să le arate prietenilor cum se circulă.

Potrivit postărilor de pe profilul de Facebook, Alexandru era un împătimit al live-urilor.

Cunoscuţii victimelor au urmărit îngroziţi pe Facebook tragedia. Şoferul avea permis de 8 ani şi nimeni nu credea că poate să facă o asemenea greşeală.

“Am văzut pe telefon, atât am văzut… Ne pare rău, ne rugăm la Dumnezeu să fie bine”, spune o rudă.

Transmiunile live, pe Facebook, au devenit un fenomen periculos pe şoselele din România!

Modificările din 2019 ale Codului Rutier aduc tot mai multe sancțiuni pentru șoferii care se abat de la regulile de conducere. Amenzi mai mari, dar și posibilitatea ca permisul de conducere să fie suspendat mult mai repede. MAI a lansat în dezbatere publică un nou proiect în acest sens.

“În timpul mersului, conducătorului de vehicul îi este interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil, precum şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”, se precizează în document.

Amenzile sunt între 1.305 şi 2900 de lei şi şase puncte de penalizare și, în plus, dacă agentul de poliție constată o altă neregulă săvârșită în trafic îl poate lăsa pe șofer fără permis de conducere timp de 30 de zile.

În prezent, în Codul Rutier, folosirea telefonului mobil la volan este permisă doar cu dispozitive de tip „mâini libere”. În caz contrar, se aplică amenzi de până la 435 de lei şi două puncte de penalizare.

Pentru a se aplica, proiectul trebuie să fie aprobat de Parlament şi promulgat de preşedinte.
Sursa: info trafic 24

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS