<
Actualitate

Discursul domnului primar, Dorin Nicolae LOJIGAN, cu ocazia Zilei Armatei României

Stimați cetățeni, Onorate fețe bisericești,

Dragi ostași, Stimați reprezentanți ai partidelor politice,

Ziua de 25 octombrie va rămâne, pentru totdeauna, în conștiința colectivă a poporului român drept ziua în care ultima localitate românească aflată sub ocupație hortystă – Carei – a fost eliberată. Un asemenea gest de curaj, onoare și sacrificiu a putut fi posibil doar după lupte grele și sângeroase, în fața cărora Armata României a pornit cu dârzenie și hotărâre.

La Oarba de Mureș, la Turda, precum și în multe alte zone ale Transilvaniei, militarii români au dezrobit pământurile naționale, cu prețul vieții și al integrității corporale.

Astăzi, 25 octombrie 2021, în zi de sărbătoare, avem o datorie de onoare, să omagiem memoria ostașilor români și să arătăm respect, gratitudine și recunoștință celei mai de încredere instituții a Statului Român – ARMATA!

În aceste vremuri greu încercate, în care ne numărăm morții cauzați de pandemia globală de COVID-19, Armata României s-a implicat activ, atât în administrarea unor structuri medico-militare, care a acordat asistență persoanelor infectate, cât și în campania de vaccinare anti-COVID-19. Astfel, multe persoane din mediul rural, care nu ar fi avut acces ușor la vaccin, au fost vaccinate de reprezentanții Spitalului Militar Cluj, care s-au deplasat acolo unde datoria a cerut-o. Sunt sigur că o vor face în continuare, în campania de contraofensivă împotriva COVID-19.

Noi, reprezentanții mediului politico-administrativ, avem responsabilitatea de a susține activitatea corpurilor militare, prin asigurarea tuturor condițiilor economico-medicale necesare la tratarea pacienților de COVID-19, pentru că în orice război, fie el și unul sanitar, armata, politicul și administrația publică sunt cele trei vârfuri ale tridentului numit „STAT”.

Dragi ostași,

Sacrificiul dumneavoastră, curajul manifestat în teatrele de operațiuni externe și profesionalismul demonstrat acasă vă îndreptățește să primiți sincere omagii și să fiți considerați, alături de medici, eroii perioadei contemporane.

Suntem mândri că la Câmpia Turzii avem o bază militară de standarde NATO, care va fi actualizată necesităților și provocărilor flancului estic și care va contribui, decisiv, la descurajarea oricărei forțe de opresiune.

Parteneriatul dintre Primăria Câmpia Turzii și Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” este unul puternic, care va rezista oricărui obstacol sau provocare, fiind un garant ferm al dezvoltării Municipiului Câmpia Turzii.

Dumnezeu să binecuvinteze Forțele Aeriene, Terestre, Maritime și Speciale ale Armatei României!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS