Actualitate

DISPOZITIE privind stabilirea locurilor speciale de afisaj electoral pentru alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European din anul 2019 Primarul municipiului Turda, dl. Cristian-Octavian Matei;

Ținând cont de prevederile art. 40 din Legea nr. 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European ;
Luand in considerare prevederile HG nr. 81/2019 privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea actiunilor necesare pentru alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European din anul 2019;
Conform prevederilor art. 68, alin. I din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
DISPUN:
Art.l. Se stabilesc locurile speciale pentru afisaj electoral de pe raza municipiului Turda, dupa cum urmeaza:
Piata Basarabiei nr. 48;
Piata Republicii nr. 33;
Calea Victoriei nr. 98-100;
Str. Campiei nr. 57;
Cartier Bai- ” La Cruce” intersectia str. Castanilor cu str. Fragariste).
Art.2. Utilizarea locurilor speciale pentru afișaj electoral este permisa numai pentru partidele politice, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale aliantele politice sau aliantele electorale, candidatii independenti care participa la alegeri.
Art.3. Este interzisă utilizarea de către partidul politic, alianța politică, alianța electorală, organizația cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri ori candidatul independent a locurilor speciale pentru afișaj electoral astfel încât să împiedice folosirea acestora de către un alt/ o alta partid politic, alianță politică, alianță electorală, organizație a cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri ori alt candidat independent.
Art.4. Afișajul electoral este permis în alte locuri decât cele stabilite potrivit art.l din prezenta dispozitie, numai cu acordul scris al proprietarilor sau, după caz, al deținătorilor și numai cu luarea măsurilor impuse de legislația în vigoare pentru asigurarea siguranței cetățenilor.
Art.5. Pe un panou electoral fiecare partid politic. alianță politică, alianță electorală, organizație a cetățenilor aparținând unei minorități naționale care participă la alegeri ori candidat independent poate aplica un singur afiș electoral. Un afiș electoral amplasat în locurile prevăzute la art. I din prezenta dispozitie, nu poate depăși dimensiunile de 500 mm o latură și 300 mm cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală, 400 mm o latură și 250 mm cealaltă latură.
Art.6. Sunt interzise afișele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat.
Art.7. Se interzice afisajul in scop electoral prin aplicarea pe peretii sau pilonii de sustinere a podurilor, tunelurilor, viaductelor, pe indicatoarele rutiere, panourile de orientare si informare rutiera, precum si pe sistemele electronice de reglementare a circulatiei.
Art.8. Activitățile de propagandă electorală nu pot afecta în niciun fel spațiile verzi, rezervațiile naturale și zonele protejate ecologic.
Art. 9. Folosirea minorilor cu varsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propaganda electorala este interzisa.
Art. 10. Dupa incheierea campaniei electorale se interzice difuzarea de mesaje electorale in format video, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate in locuri publice ori private, precum si prin intennediul unor vehicule special amenajate.
Art. 11. Serviciul Public Politia Locala Turda asigura integritatea panourilor si a afiselor electorale amplasate legal.
Art.12. In ziua votarii, intre orele 7.00 — 21.00 , sunt interzise comercializarea sau consumul de bauturi alcoolice pe o distanta de 500 metri in jurul localului sectiei de votare.
Art.13. Prezenta dispozitie se comunică prin intermediul Secretarului municipiului, în termenul prevăzut de lege, Instituției Prefectului Județului Cluj, Serviciului Evidenta Patrimoniu si GIS, Directiei Tehnice precum si Serviciul Public Politia Locala Turda in vederea ducerii la indeplinire.

PRIMAR,
AVIZAT
SE RETAR MUN. TU DA PAULA LETITI MIC
NR.
4 ex

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS