<
Actualitate

Dorin Lojigan: „Mai oferim încă 33 de loturi de case pentru tinerii din Câmpia Turzii”

În ședința Consiliului Local Câmpia Turzii din data de 19 noiembrie, edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a avut o intervenție la proiectul privind aprobarea PUZ pentru schimbare destinație și reparcelare teren în vederea construirii de locuințe.

„Dragi consilieri vă rog să votați acest proiect în forma în care a fost propus de inițiator. În mandatul trecut am reușit să oferim tinerilor din Câmpia Turzii 63 de locuri de casă. Astăzi venim în fața d-voastră cu o alta propunere și mă bucur că îmi încep mandatul cu acest proiect de hotărâre și sper ca d-voastră să votați pentru că vom oferi tinerilor din municipiul nostru încă 33 de locuri de casă. Consider că tinerii din municipiul nostru trebuie ajutați și aceasta este o modalitate prin care noi o putem face”, a declarat Dorin Lojigan în ședința ordinară din 19 noiembrie.

Încă din luna mai a acestui an, primarul municipiului Câmpia Turzii  prevestea faptul că încă 33 de loturi de casă vor fi date în folosință tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani care nu au mai avut o locuință pe numele lor în trecut.

Dacă este să ne referim la dezvoltare orașului, ținând cont de investițiile care se vor implementa în viitorul apropiat al municipiului Câmpia Turzii, aceste loturi pentru tineri vin la momentul potrivit. Parcul Industrial este în apropierea cartierului Șarât, centura ocolitoare își va avea traseul în periferia acestui cartier, unde mai punem și investițiile preconizate în Tetarom V, toate acestea vor face ca tinerii din Câmpia Turzii să rămână în acest oraș și să se stabilească aici cu familia.

 

Aceste terenuri sunt acordate în baza legii 15/2003 iar tinerii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– tinerii trebuie să aibă cel puţin 18 şi cel mult 35 de ani;

– nu trebuie să dețină o altă casă sau un alt teren;

– cererea se depune la consilului local al comunei, orașului, municipiului, sectorului.

 

Acte necesare

– copie a certificatului de naştere;

– copie a cărţii de identitate;

– declaraţie pe propria răspundere din care să reiasă că solicitantul nu deţine/n-a deţinut în proprietate o locuinţă/un teren destinat construirii unei locuinţe;

– declaraţie similară, însă care se depune la data rezolvării cererii;

– dosarul este analizat în 15 zile de la depunere;

– tinerii trebuie să începă lucrările în termen de un an, în caz contrar, terenul se pierde.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS