Actualitate

Dorin Lojigan reacționează după ce Spitalul din Câmpia Turzii a fost privat de măștile de protecție de la Departamentul pentru Situații de Urgență

Dorin Lojigan: „Rușine! D-nul Arafat consideră Câmpia Turzii un oraș de mână a doua”

România anului 2020. Pandemie națională. Stare de urgență decretată de președintele României Klaus Iohannis. România luată prin surprindere. Sistemul de sănătate… e bine. Se comandă măști. Vin măștile. Se împart măștile din ordinul comandantului acțiunii – șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Spitalele din Cluj Napoca, Dej, Gherla, Turda, DSP, Prefectura primesc în total 10.000 de măști.

Câmpia Turzii, unul dintre orașele care încă ține sub control această pandemie, prin măsuri respectate de cetățenii municipiul, administrația locală fiind implicată activ, primește Zero măști.

La nivelul muncipiului, până acum avem 1 caz de Covid-19, confirmat. Iată că secretarul de stat, Raed Arafat, „prietenul” muncipiului Câmpia Turzii, care a blocat înființarea Centrului de Primiri Urgențe (conform declarației edilului Lojigan), mai lovește cu o palmă cetățenii acestui oraș, și trimite 0 măști de protecție pentru cei care se luptă cu acest virus. ZERO.

În acest sens, l-am întrebat pe edilul Dorin Lojigan, ce părere are despre acest „ajutor” oferit de Departamentul pentru Situații de Urgență, iar dânsul ne-a răspuns: „Încă o dovadă, de parcă mai trebuia una, că domnul Arafat tratează discriminator Câmpia Turzii. După ce ne-a blocat înființarea C.P.U. acum consideră Câmpia Turzii un oraș de mână a doua. Rușine!”, a declarat Dorin Lojigan.

Ei bine, o asociație care se implică în lupta împotriva acestui virus, Beard Brothers, a DONAT Spitalului Dr. Cornel Igna din Câmpia Turzii nu mai puțin de 400 de măști de protecție. Păi cum vine asta? Niște „amărâți” fără funcții înalte donează 400 de măști, și Departamentului pentru Situații de Urgență, la nivelul României, trimite la Câmpia Turzii ZERO măști? Ceva calcule nu ne iasă.

În fine…

Mai jos aveți ordinul emis în 04.04.2020 de comandantul acțiunii – șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

S-a aprobat repartiția, în vederea achiziționării de la Compania Națională Unifarm SA, a unui număr de 200.000 măști FFP2, pentru asigurarea condițiilor corespunzătoare de protecție a personalului medical și nemedical și a personalului structurilor vitale pentru funcționarea statului, în contextul evoluției epidemiologice din România.

Echipamentele vor fi distribuite prin intermediul mijloacelor de transport asigurate de către CN Unifarm SA. În anexa ordinului sunt incluse următoarele instituții și autorități din județul Cluj:

– Serviciul de Ambulanță al Județului Cluj – 800 buc;

– Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj – UPU – 400 buc;

– ISU – SMURD – 400 buc;

– Spitalul Municipal Dej – 50 buc;

– Spitalul Municipal Turda – 50 buc;

– Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca – 100 buc;

– Institutul Inimii „Nicolae Stăncioiu” Cluj – 50 buc;

– Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca – 4000 buc;

– Spitalul „Leon Daniello” de Pneumologie Cluj-Napoca – 1000 buc;

– Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj – 2000 buc;

– Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj – 300 buc.

Instituția Prefectului județului Cluj

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS