<
Actualitate

Drumul prof. Alexandru Borza de la Borzești la Grădina Botanică

Astăzi, 11 Iunie, elevii clasei a 5-a de la școala din localitatea Iara au participat la o activitate de promovare a tradițiilor și de cunoaștere a personalităților marcante ale comunei Iara și a județului Cluj, printre care se numără și prof. Alexandru Borza, întemeietorul Grădinii Botanice din Cluj Napoca, instituție renumită în țară și străinătate.

La această activitate a participat doamna director a școlii generale din Iara, prof. Florina Anamaria Popa , împreună cu diriginta clasei prof. Anuța Aștilean și domnul consilier local Adrian Popa , din comisia învățământ, reprezentând Primăria și Consiliul Local Iara. Activitatea a început cu o vizită la Grădina Botanică din Cluj-Napoca, unde am fost primiți foarte bine de către un ghid turistic care ne-a făcut un tur al acestei instituții, prezentându-ne informații interesante. Călătoria noastră a continuat, cum era firesc, cu satul Borzești, com. Iara, pentru a afla de legătura dintre Grădina Botanică și Borzești.

A fost o împlinire să-i văd pe micuții elevi, bucuroși, ascultând informațiile pe care le-am prezentat, în turul satului, vizitând o casă tradițională, căsuța bunicilor, biserica satului dar și casa unor localnici care ne-au povestit și prezentat obiectele vechi de la războiul de țesut. Am fost primiți cu căldură și cu un lighean de plăcinte extrem de gustoase. Mulțumesc frumos domnului director al GB, dr. Mihai Pușcaș , pentru primirea deosebită, doamnei director prof. Florina Anamaria Popa și Consiliului Local Iara prin prezența domnului consilier local, Adrian Popa, pentru că au asigurat buna desfășurare a acestei activități.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS