Eveniment

Astăzi, 30 martie, celebrăm Ora Pământului

În ultima sâmbătă din luna martie, în fiecare an, în întreaga lume este celebrată “Ora Pământului”. În aceste 60 de minute, prin gestul simbolic de a stinge lumina, se dorește conștientizarea de către cât mai mulți oameni a importanței protejării planetei pe care trăim.

În România, anul acesta Ora Pământului are loc sâmbata, 30 martie, între 20:30 și 21:30. Numeroase companii și instituții publice au anuntat că participă la eveniment și în orașele țării sunt organizate evenimente în aer liber pentru cei care aleg să stingă becurile și să se conecteze la lumina Pământului și a celor din jur.

Proiectul „Ora Pământului” a fost lansat de World Wide Fund for Nature (WWF) în 2007, în Australia. În acel an, expresia la ordinea zilei a fost „stinge lumina pentru binele planetei”, iar scopul acţiunii a vizat conversia către energiile regenerabile. Luminile din Opera din Sydney nu vor fi stinse în acest an, însă clădirea va fi înconjurată, sâmbătă, de un halou verde.De atunci, campania „Ora Pământului” a căpătat o dimensiune mondială şi a captat interesul a sute de milioane de persoane, afirmă cofondatorul şi directorul acestui program ecologist, Andy Ridley.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS