Eveniment

Balul Rotary Turda sub egida: „Susţine Educaţia, Premiază Excelenţa”

Balul clubului Rotary Turda din acest an a avut loc sâmbătă, 23 martie, la hotelul Sun Garden. Alături de rotaryeni turdeni au participat și reprezentanți ai Cluburilor Rotary din Alba Iulia, Aiud, Câmpia Turzii, Dej, precum și reprezentanți ai administrației turdene.

Dintre acțiunile  Rotary Turda, în acest an Rotaryan ( iunie 2018 –  iunie 2019), Simona Kirsch, președintele Rotary Turda, a amintit: Promenada Inimilor,  dotarea Salinei Turda cu un defibrilator automat, un aparat de urgență medicală extrem de prețios pentru intervenția de urgență de prim ajutor, donație către Secția de ginecologgie a spitalului Municipal Turda și donarea unui cu ecograf, si amenajarea în curtea spitalului turdean a unui loc de recreere, Proiectul Împreună Suntem mai Puternici, un proiect desfășurat împreună cu Potaissa Turda și suporterii echipei de handbal turdene unde  s-au adunat suma de 5500 lei iar Rotary Turda a donat o sumă astfel încât cecul de bani care a ajuns familiei nevoiașe 11.000 lei. Cât despre acțiunile următoarare, președintele Rotary Turda a amintit de Maratonul de Înot, unde Turda va înota pentru Andrei,  a cărui scop caritabil este sprijinirea financiară pentru Tehei Sorin Andrei, un copil de 4 ani care suferă de Diplegie Spastica Little (reprezintă o infirmitate motorie cerebrală ce apare din primele luni ale vieții, de cele mai multe ori la copiii prematuri sau victime ale unei nașteri dificile care a antrenat o insuficienta a oxigenării creierului. copilul atins de sindromul lui Little are, în general, o dezvoltare intelectuala normală. Dar el prezintă o redoare extrem de marcată a membrelor inferioare și uneori, a membrelor superioare. Tratamentul constă în urmarirea copilului de către o echipă pluridisciplinară cuprinzând medic, ortopedist, kineziterapeut și specialist în reeducarea motorie), proiectul va fi desfășurat în parteneriat cu Primaria Turda și Salina Turda, iar suportul tehnic va fi asigurat de Clubul Sportiv Delfinii Turda.

În cadrul Balului Rotary Turda au fost premiaţi olimpicii Alice, Sergiu, Andrei şi Robert , elevi ai Colegiului Naţional “Mihai Viteazul” din Turda au fost răsplătiţi cu diplome de excelenţă pentru rezultatele obţinute la fazele naţionale şi internaţionale ale diverselor competiţii în anul şcolar 2017-2018 unde merită să aminim:

Alice Preduţ – a obţinut premiul I la faza naţională a Olimpiadei de Limba Română şi menţiunela faza internaţională a Olimpiadei de Lectură în anul şcolar 2017-2018

Sergiu Tritean – a obţinut menţiune şi medalie de argint la faza naţională a Olimpiadei de Informatică în anul şcolar 2017-2018

Andrei Preda – a obţinut medalie de bronz la faza naţională a Olimpiadei de Informatică în anul şcolar 2017-2018

Pethő Robert – a obţinut menţiune la faza naţională a Olimpiadei de Chimie în anul şcolar 2017-2018.

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS