Administraţie

Cea mai mare realizare a anului 2018 pentru Campia Turzii. Finalul anului îl găsește pe edilul municipiului Câmpia Turzii la semnat de acte

Tocmai ce a fost anunțată semnarea finanțării de 41.750.792, 34 lei. Acest lucru s-a întâmplat chiar în ultima zi a anului 2018. Iată, așadar, că administrația Lojigan începe anul 2019 cu dreptul, și reușește ceea ce mulți cîrcotași spuneau că este un lucru imposibil, unul dintre cele mai importante proiecte europene care se va implementa în Câmpia Turzii.

Peste 9 milioane de euro se vor investi în municipiul nostru, urmând ca anul 2019 Câmpia Turzii să fie un adevărat șantier. Pe lângă proiectul de mobilitate urbană, o să mai fie implementat și „Pasul 2” al Companiei de Apă, de asemenea proiect derulat în colaborare cu primăria municipiului Câmpia Turzii. Însă pentru a vedea frumosul, cetățenii municipiului Câmpia Turzii trebuie să aibă răbdare în acest an, pentru că, după declarațiile edilului Dorin Lojigan „aceast proiect european de 9 miliane de euro este unul care va intra în istoria municipiului Câmpia Turzii.”

Contactat telefonic de către Ziarul 21, primarul Dorin Lojigan a declarat următoarele:

„Este al doilea proiect semnat în ultimele 6 luni. Sunt foarte mândru de echipa pe care o am în acest moment la primăria Câmpia Turzii. Este un proiect foarte important pentru noi, cetățenii municipiului, și sunt 100% convins că acest proiect este doar începutul privind dezvoltarea orașului. Preconizez că în luna ianuarie, vom semna încă 3 proiecte( Complexul Trei Lacuri, CTVU, Palatul Cultural Ionel Floașiu, Teatrul de vară și Parcul Central), care privesc dezvoltarea orașului. Cetățenilor le spun să aiba răbdare pentru că lucrările care o să urmeze, o să aibă un rezultat fantastic”

Proiectul, cu o valoare totală de peste 9 milioane de euro, presupune reabilitarea de străzi, trotuare, rigole, amenajarea de stații de tip bike-sharing, achiziționarea de autobuze și biciclete, realizarea de piste de bicicliști, toate aceste lucrări având ca obiectiv final transformarea municipiului Câmpia Turzii într-un oraș cochet, cu facilități de transport și infrastructură demnă de standardele Uniunii Europene.
Modernizările de străzi și trotuare precum și amenajarea pistelor de biciclete, finanțate prin acest proiect, vor demara după finalizarea lucrărilor cuprinse în „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda-Câmpia Turzii, în perioada 2014 – 2020”, dezvoltat și implementat în colaborare cu Compania de Apă Arieș.

Practic, pe străzile municipiului nostru va fi un șantier permanent, pornind de la infrastructura subterană de apă și canalizare și continuând cu cea supraterană.

Străzile care vor intra în reabilitare: Iancu Jianu, Gării, Aurel Vlaicu, Avram Iancu, Republicii și Tudor Vladimirescu, în timp ce străzile: Iancu Jianu, Gării, Avram Iancu, Ion Rațiu, Castanilor, Aurel Vlaicu, Retezatului, Aviatorilor, Republicii, Axente Sever, Școlii și Tudor Vladimirescu vor beneficia de lucrări de modernizare a trotuarelor.
Cât privește pistele de bicicliști, acestea vor fi amenajate pe străzile: Gării, Avram Iancu, Ion Rațiu, Castanilor, Aurel Vlaicu, Republicii, Axente Sever și Tudor Vladimirescu.

Lucrurile se mișcă în Câmpia Turzii și se mișcă destul de bine, iar fața orașului se va schimba radical după implementarea acestor proiecte europene. Într-adevăr, o să fie puțin deranj și disconfort pentru noi, însă trebuie să ne gândim, că la finalitatea proiectelor, Câmpia Turzii va reflecta imaginea unui oraș european

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS