Eveniment

Concurs de robotică, DemoPunk găzduit de Salina Turda

Campionatul Național de Robotică este cel mai mare eveniment robotic din România care se desfășoară anual. Acest campionat își propune să dezvolte abilitățile STEM ale elevilor de liceu din România prin învățarea prin practică, distracție în timp ce dezvoltă un robot și lucrează într-o echipă.
Asociația Nație Prin Educație este o forță în domeniul educației STEM (Science Technology Engineering Mathematics), al cărei scop este de a crea o legătură puternică între Liceele STEM, universități și mediul de afaceri din România.
Conceptul programului FIRST Tech Challenge este mai mult decât construirea unui robot. Aceasta include munca în echipă, munca la proiect, spiritul antreprenorial, capacitatea de inițiativă și rezolvarea problemelor, voluntariatul. Activitățile programului sunt promovate în scopul dezvoltării competențelor tehnice, precum și a celor non-tehnice.
Sâmbătă, 8 Decembrie, începând cu orele 12.00, Salina Turda a găzduit cu bucurie concursul de robotică DemoPunk, organizat de Colegiul Național Mihai Viteazul și desfășurat în Baza de Tratament a Salinei Turda.

La acest concurs au participat 4 echipe de elevi. Elevi ai Colegiului Naţional “Emil Racoviţă” Cluj-Napoca, elevii Liceului de Informatică “Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca, elevi ai Liceul Teoretic “Avram Iancu” Cluj-Napoca și cei ai Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Turda.
Gazda acestui eveniment, Salina Turda, prin doamna director Simona Baciu a deschis evenimentul prin câteva cuvinte de încântare și deosebită plăcere pentru găzduirea acestui concurs unde atâția elevi pricepuți își expun îndemânarea și mințile sclipitoare prin acești roboței bine gândiți.
După deschiderea oficială, concurenții DemoPunk plini de emoție, s-au prezentat frumos, având fiecare și câte un filmuleț de prezentare al proiectului.
Ei și-au pregătit roboții, i-au așezat în „ring” dând startul la o serie de meciuri care i-au ținut pe toți participanții dar și pe cei din public, cu sufletul la gură.
Acest eveniment plin de emoție și trudă, s-a finalizat cu o premiere și mai apoi cu turul Salinei Turda.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS