Eveniment

Mașini retro la Salina Turda. Vedeta, un Volvo din 1967

Salina Turda a fost vineri, 1 septembrie, punctul intermediar al etapei a II-a a Raliului de Regularitate Carpați Retro, organizat de Retromobil Club România. Ce-a de-a XIII-a ediție a raliului cu mașini retro a ajuns la Cluj vineri, 1 septembrie și include două etape, una de 120 de kilometri pe traselul Cluj – Salina Turda și retur și o etapă programată sâmbătă pe traseul Cluj- Ip Ponor (Rezervația Naturală Munții Apuseni).

În competiție s-au înscris 63 de mașini produse între 1951 și 1987. Vedeta competiție de la Cluj și favorita competiției a fost un Volvo Amazon 123 GT, produs în 1967 și condus de către Gabriel Stanciu (pilot) și Bogdan Anghelea (copilot). Printre mașinile care au putut fi admirate timp de circa o oră în parcarea Salinei Turda au fost și un Ford Mustang din 1966 pilotat de Felix și Cristina Pătrășcanu şi un Ford Thunderbird din 1964, condus de George și Lidia Mihalcea.

Competiția de la Cluj, un eveniment de categorie B sub egida FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens) a permis participarea în regim de raliu de regularitate (echipaje, în ordinea strictă a înscrierii) sau participarea  în regim de raid (traseu identic, dar necronometrat).

(Horea Hudrea)

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS