Eveniment

Mitingul aerian de la Câmpia Turzii, anulat. „Nu putem noi să ne bucurăm și alții să plângă”

Tradiționalul-deja miting de la baza aeriană din Câmpia Turzii, ce urma să aibă loc weekendul viitor, a fost anulat. Anunțul a fost publicat în urmă cu puține momente pe pagina de Facebook a bazei aeriene „General Emanoil Ionescu”, unde se arată că mitingul va fi replanificat la o dată ulterioară și că motivele anulării sunt „independente de voința noastră”.

 

Mitingul aerian era programat pentru 21 iulie. Reprezentanții bazei aeriene spun că decizia anulării mitingului a fost luată la Ministerul Apărării Naționale și că vine pe fondul anchetei de la Borcea, „nu putem noi să ne bucurăm și alții să plângă”, cu referire la tragedia de la mitingul aerian din Borcea, unde un pilot de 37 de ani și-a pierdut viața în timpul unei demonstrații. „Puteți să scrieți că anulăm mitingul, ca să fie foarte la obiect, pentru că nu știm dacă va fi reprogramat anul acesta, pentru moment s-a anulat, așa au decis superiorii”, spun reprezentanții UM. Aceștia adaugă că le pare „foarte-foarte rău” pentru miile de persoane ce ar fi participat la miting – anul trecut mitingul aerian a fost unul dintre cele mai de amploare evenimente ale anului în județ, cu ambuteiaje pe drumuri, dar că „astea sunt măsurile”. Anul trecut numărul spectatorilor a ajuns la 7.000:

 

Amintim, un avion MiG 21 Lancer – avioane criticate în numeroase rânduri pentru că sunt vechi și depășite iar prăbușirile au fost numeroase în ultimii ani – s-a prăbușit în urmă cu cinci zile la baza aeriană Borcea din județul Călărași. Pilotul avionului, locotenent-comandorul Florin Rotaru, de 36 de ani, a decedat pe loc.

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS