<
Actualitate

O noua taxa auto ar putea fi introdusă

“Dacă astăzi eu v-aş spune că introduc o anumită taxă, aş face greşeala pe care au făcut-o ceilalţi minştri, care au introdus o taxă, s-a pierdut la Curtea Europeană de Justiţie şi s-au dat banii înapoi. Dacă va exista o taxă pe mediu, naţională sau locală, trebuie să fie sigură din punct de vedere juridic şi să aibă efecte suficiente. Vom demara discuţii inclusiv cu producătorii auto, inclusiv cu comercianţii auto, pentru că nu putem să bulversăm piaţa, dar România trebuie să decida, DA sau NU”, a spus ministrul Mediului Tanczos Barna (UDMR) pentruantena3.ro
în momentul de față în România, nu există o taxă de poluare pentru emisiile de dioxid de carbon, așa cum există în mai multe state membre ale UE. Deși în trecut s-a încercat introducerea mai multor taxe sub diferite nume precum taxă auto sau taxă de poluare, acestea au fost anulate pe baza neregulilor juridice.“Dacă va exista o nouă taxă, va fi implementată în felul următor.

Va fi discutată cu Comisia Europeană şi vom strânge toate know-how-urile (informaţiile) şi toate exemplele pozitive din Uniunea Europeană, astfel încât să nu mai ajungem în situaţia de a avea o taxă ilegală. În Europa există trei ţări care nu au nicio intervenţie pe această problemă, restul de 24 au fel de fel de sisteme în implementare. România trebuie să decidă dacă vrea să facă parte din grupul ţărilor care nu au nicio taxă, sau din grupul de 24 unde se încearcă prin diverse să taxeze poluarea”, a declarat Tanczos Barna (UDMR).
Momentan, nu se știe dacă această taxă va fi introdusă pe parcursul anului în curs. Barna dorește ca lucrurile să fie făcute pas cu pas pentru a nu mai exista posibilitatea de promulgare a unei legi nelegale, pentru început, urmând a avea mai multe discuții la nivel național și internațional.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS