<
Eveniment

Un nou succes artistic pentru Daciana Constantea

Primavara a venit cu daruri frumoase pentru Daciana Constantea, adolescenta talentata din Campia Turzii, care s-a intors de curand cu doua premii importante obtinute in cadrul unui eveniment muzical din Capitala.
Este vorba despre Festivalul Noii Generatii – festival national de interpretare muzicala pentru copii si adolescenti aflat la a doua editie si care a avut loc pe 30 martie a.c. la Colegiul National “Mihai Eminescu” din Bucuresti.
Prestatia artistica a Dacianei a fost apreciata elogios de membrii juriului de specialitate prezidat de Mihaela Cernea – artista cunoscuta publicului ca unul din membrii trupei CLASS, dar si profesor de canto. Jurizarea s-a facut cu notele la vedere pentru a asigura transparenta totala in evaluarea concurentilor, iar clasamentul final i-a adus Dacianei Premiul I la sectiunea POP ROMANESC si Trofeul categoriei de varsta la sectiunea POP INTERNATIONAL (acesta fiind si singurul Trofeu acordat in cadrul categoriei). Piesele pe care tanara artista le-a interpretat in concurs sunt “You lost me” (din repertoriul Christinei Aguilera) si “Nu sunt” (un cover al indragitei artiste Nicoleta Nuca).
Parcursul competitional al Dacianei a inceput in 2011, cu Festivalul National de Interpretare si Creatie “Mamaia Copiilor”, unde prima participare intr-un concurs i-a adus artistei si primul premiu important: Premiul al II-lea in cadrul sectiunii Interpretare. De-a lungul timpului ea a adunat 102 premii si trofee, participand la peste patruzeci de concursuri nationale si internationale. Pe langa intensa activitate competitionala, Daciana este frecvent invintata sa sustina recitaluri si concerte, atat in Campia Turzii cat si in tara, piesele interpretate de ea sunt difuzate la diferite posturi de radio atat din Romania cat si din straintate, iar de curand a pregatit si prima sa piesa proprie, “Joc de noroc”, o piesa cu un sound proaspat si optimist care spera ca va fi apreciata de public.
Si pentru ca in spatele fiecarui succes muzical stau multe ore de pregatire si de studiu, acestea nu ar fi fost posibile fara indrumarea si sustinerea profesoarei sale de canto, soprana Anca Parlog, alaturi de care Daciana de pregateste de aproape trei ani in cadrul Scolii de Muzica NEXT STAR STUDIO din Bucuresti.
Dar performanta Daciaei nu se limiteaza doar la muzica! Ea este eleva in clasa a IX-a la Liceul Teoretic Pavel Dan din Campia Turzii, la sectia Filologie – Engleza, unde se mandreste cu rezultate foarte bune, pentru ca are intotdeauna grija sa acorde o importanta deosebita scolii.
Cu asemenea tineri, putem avea convingerea ca viitorul Romaniei este asigurat de o generatie talentata si valoroasa, care ii va aduce recunoasterea Europei si a lumii intregi, asa cum merita!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS