<
Eveniment

Video. A XIII-a ediție a festivalului „Flori de pe Arieș” – a încântat publicul din Câmpia Turzii

Tradiția, obiceiurile și folclorul unui popor sunt cele mai de preț comori culturale, care păstrează intactă identitatea națională, în ciuda trecerii timpului. A XIII-a ediție a festivalului „Flori de pe Arieș”, desfășurată la Câmpia Turzii a fost dedicată Centenarului Marii Uniri.

Unirea tuturor românilor, înfăptuită acum 100 de ani a fost posibilă datorită păstrării valorilor comune din toate regiunile istorice, prin intermediul folclorului, a cântecului şi jocului popular românesc, atât de frumos şi de apreciat pe întreg mapamondul.

Din aceste considerente, administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii a organizat joi, 16 august 2018, cea de-a XIII-a ediție a festivalului folcloric “Flori de pe Arieş”, devenit un simbol al comunităţii.

Ediţia din acest an este cu atât mai specială cu cât este dedicată Centenarului Marii Uniri.

Pe scena amplasată în parcul municipiului Câmpia Turzii cu ocazia Zilelor Municipiului, unde a avut loc și festivalul „Flori de pe Arieș”, au participat următorii:

Formația de dansuri tradiționale din Urca, Formația de dansuri maghiare „Tulipan” ,Solista de muzică populară Vlăduța Lupău,  Ansamblul „Doina Costeștilor” din județul Botoșani,  Ansamblul Folclori „Ardeleana”,  Solist vocal Paula Pașca,  Ansamblul „Mugurelul”, formația mică,  Ansamblul folcloric „Mărginimea” din Sibiu, Solistele Mariana și Adriana Anghel.
“Mereu am fost un adept al conservării şi promovării valorilor tradiționale româneşti, deoarece consider că avem o datorie sfântă faţă de strămoşii noştri să fim puntea de legătură între moştenirea culturală pe care ei ne-au lăsat-o şi tinerele generații. Un popor există atât timp cât îşi păstrează tradiţiile intacte” a afirmat primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan.

Cât de bine a fost primită această ediție a festivalului „Flori de pe Arieș” de către ghirișeni?

Răspunsul ni l-a dat un spectactor din primele rânduri din fața scenei, trecut de prima tinerețe: „Mai devreme sau mai târziu toți o să iubim muzica populară. Este muzica noastră, a românilor, este muzica ce ne aduce aminte de pământul nostru, de tinerețea noastră”.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS