Actualitate

Evenimente importante în anul 2018 pentru Câmpia Turzii

Deși mai sunt câteva momente până la finele anului 2018, un an mai bun ca 2017 și probabil mai puțin bun ca 2019, pentru că așa e zicala, și pentru că așa este firesc, vrem să vă facem cunoscută o mică retrospectivă cu cele mai importante evenimente petrecute în acest an, în Câmpia Turzii

Evenimente de natură politică, socială, umanitară, toate adunate într-un articol. Nu cred că o să le pun într-o anumită ordine, de aceea, dacă simțiți că nu sunt cronologic, Mia Culpa. Toate aceste evenimente le voi prezenta pe scurt.

1.De departe cel mai important eveniment al municipiului Câmpia Turzii a fost mutarea în sediu nou, a Poliției municipiului Câmpia Turzii. După multe intervenții, justificații, bătălii politice, după invitarea mai marilor județului, după o mediatizare necesară a acestui aspect, Poliția municipiului Câmpia Turzii s-a mutat la casă nouă. Și o merită. Însă și acum, prefectul Clujului nu este fair play cu cetățenii municipiului Câmpia Turzii, dupa ce a spus public, că Servicul Pașapoarte și Serviciul Înmatriculări va funcționa și la Câmpia Turzii. Culorile politice probabil nu s-au suprapus. Dar așteptăm 2019.

2.Un alt aspect important pentru sportul din Câmpia Turzii a fost accederea în primă liga de volei a echipei CSM Câmpia Turzii. Lucru demn de apreciat și după cum vedem, realizat. Acum, gurile rele vor spune că au intrat degeaba în prima ligă. Probabil, însă faptul că s-a reușit intrarea unei echipe ca CSM în prima liga, a fost primul pas spre unitate. Avem o echipă valoroasă, grupul este unit, muncitor, și până acum, nu ne-am făcut de rușine în ceea ce privește meciurile jucate în prima ligă.
Administrația locală sprijină sportul, firmele din oraș sprijină sportul, spre deliciul și bucuria cetățenilor municipiului Câmpia Turzii care au ce vedea în acest moment.
Și dacă tot suntem la sport, fotbalul din oraș încearcă să își facă loc în „careul de ași” în liga a 4. Probabil e o rampa de lansare a fotbalului municipal, probabil e doar un vis, însă, prin aducerea de jucători cu experiență, CSM secția fotbal, a arătat a echipă în 2018. Însă, nu se dorește mai mult… cine știe?! Poate 2019!

  1. Un alt aspect important a fost „Festivalul Peștelui” care avea menirea de a aduna, public național și internațional. Conform unor declarații din partea administrației locale, Festivalul Peștelui a fost principalul motiv prin care cele trei lacuri au „reinviat”, și le-a pus pe harta națională în domeniu pescăresc. Drept dovadă că „Zona de Agrement Trei Lacuri” este căutată din ce în ce mai des. Cu puțină promovare și o populare de pește, Zona de Agrement poate deveni printre principalele destinații ale pescarilor din țară dar și din străinătate. Cu siguranță 2019 va da răspunsul.
  2. Ziua Internațională a Copilului a fost de un succes răsunător pentru copiii municipiului Câmpia Turzii. Pe durata a trei zile, copiii s-au putut delecta cu o serie de activități. De la expoziții de autospeciale de intervenții, ateliere de jocuri cercetărești, la spectacole de magie, teatru de păpuși și recitaluri de muzica ușoară și populară. Oare ce o să fie în 2019?
  3. Un alt punct a fost modernizarea zonei centrale și Piața Mihai Viteazul. Cablurile îngropate în subteran, un nou sistem de iluminat bazat pe tehnologie led care ar aduce economii importante la bugetul local. Dacă este să ne referim la Piața Mihai Viteazul, aceasta a fost refăcută în totalitate. O nouă viziune, străzi asfaltate, trotuare pavate, o imagine cu totul schimbată. Comparativ cu alți ani, cu o altă „guvernare”, Domeniul Public Câmpia Turzii, sub comanda lui Lojigan, chiar a făcut! Multe străzi modernizate, trotuare pavate, zone infrumusețate, și se zice ca e doar începutul. Așteptăm 2019!
  4. „Împreună pentru Rareș Andrei”. Cel mai important eveniment caritabil organizat în 2018, unde putem spune că Ziarul 21 a dat tonul. Totul a început cu un articol publicat de către Ziarul 21. Din acel moment, 4 tineri din oraș, (ASoporan, Adi, Sergiu și Rareș), au bătut din ușă în ușă și au organizat, campionat de fotbal, cros, concurs de pescuit. Evenimentul „Împreună pentru Rareș Andrei” băiețelul care avea nevoie de peste 180000 de euro pentru intervenții chirurgicale, a adunat din nou comunitatea din zonă pentru a-și arăta milostenia, pentru a-și ajuta aproapele. Firme, cunoscuți, prieteni, preoți, oficialități locale, oameni necunoscuți, bucătari, barmani, oameni simpli, au pus umărul la ceea ce a fost, din punctul meu de vedere, cel mai important eveniment social al anului. În urma distribuirii articolului și în urma donațiilor, s-au adunat în jur de 30000 de euro (peste 11000 euro doar la evenimentul propriu zis). Câmpia Turzii, ai fost la înălțime iarăși!
  5. „100 de ani prin cuvânt și cânt”. Evenimentul organizat în cinstea Zilei Internaționale a Vârstnicilor.
    Cred că a fost cel mai tradițional moment al anului. Pr. Marius Ciprian Pop, s-a prezentat cu smerenie în fața locuitorilor din Câmpia Turzii și a detaliat, cu subiect și predicat, ce înseamnă această mare Unire. Vorbele părintelui, precum și cântecele lui, au fost pansament sufletesc pentru cei prezenți în sală. Timp de două ore, Pr. Marius Ciprian Pop a încântat audiența, finalul fiind magistral. După cuvintele cu greu rostite de către edilul Lojigan( emoțiile și-au spus cuvantul), toata suflarea din sala de spectacole Mircea Mihășan, a cântat la unison priceasna, „O, Măicuță Sfântă”. Un moment solemn.
  6. Un 1 decembrie deosebit! Cel puțin pentru prima parte a evenimentului. Anul acesta, ținând cont de faptul că ne aflăm în Anul Centenarului Marii Uniri, administrația locală Câmpia Turzii împreună cu Baza Aeriană 71 Emanoil Ionescu, au organizat ceva inedit, pe placul celor prezenți. Pe lângă alocuțiuni, îmbrăcămintea tradițională a edilului, defilarea Gărzii de onoare, a trupelor și a tehnicii militare, dimpreună cu un survol al aeronavelor din dotarea bazei, momentul culminant a fost o scenetă istorică în versuri, între fiul soldat pregătit să plece pe front și mama sa, căreia îi scrie rândurile sale. Un moment „savurat” de peste 65.000 de oameni, pe pagina de facebook a Ziarului 21.

2018 a fost un an prosper, un an în care s-a muncit, un an în care se văd niște rezultate palpabile. Cum o să fie 2019? Bună întrebare!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS