<
Actualitate

Expoziție fotografică în Salina Turda (video)

Începând de vineri 23 octombrie, adâncurile Salinei din Turda găzduiesc o expoziție de artă fotografică. Cele peste 30 lucrări sunt prezentate într-un cadru mirific, expoziția face parte din cadrul expozițiilor care vor avea loc la nivel național din cadrul Gorj Fest 2020 aflat la cea de-a 31 ediție. După aproximativ o săptămână de tabără de creație, cursanții în număr de aproximativ 40 şi-au expus lucrăriile în diferite galerii şi locuri din țară.

Expoziția din adâncurile Salinei din Turda, va dura aproximativ 3 săptămâni, Teodor Dădălău, din cadrul Centrului de Creație Gorj a declarat pentru Ziarul 21:

“Trăim bucuria unui mare eveniment cultural. De ce un mare evenimet cultural? Pentru că ieri la Târgul Jiu, s-a încheiat ediția 31 a festivalului internațional de arte Gorj Fest. Este o noutate pentru noi, organizatorii acestui festival, faptul că imediat după salonul de la Târgul Jiu iată că lucrările rezultate în urma taberei de fotografie pleacă prin țară”.

Deasemena Cornel Vana artist local, prezent şi el cu o fotografie în cadrul expoziției a declarat: “Mă bucur să mă regăsesc printre prietenii de la Gorj, este al 4-lea eveniment la care particip alături de domul Dădălău, de data aceasta particip cu o lucrare care reprezintă Biserica de la Hărcana. Chiar am constatat zilele acestea că nu mai există nici o piatră din această biserică şi mă bucur că am reuşit să imortalizez acest bun cultural şi un bun al patrimoniului nostru cât încă era în picioare”.

Luca Sebastian, colaborator în acest proiect a spus: “Mă bucur să mă aflu din nou la Salina Turda de data aceasta alături de Gorj Fest, în cadrul expoziției de la Târgul Jiu, unde s-a ținut o expoziție cu fotografii din Salina Turda. Este al doilea an în care particip la acest festival internațional. Anul trecut am reprezentat Italia, anul aceasta reprezint România cu mare plăcere”

Anul acesta ne-a schimbat pe toți din cauza pandemiei, nici festivalurile de cultură nu au scăpat neafectate sperăm cât de curând sa ne reluăm viața la normal. Expoziția din Salina Turda va fi deschisă timp de 3 saptămâni timp în care turştii pot admira fotografiile realizate de artişti.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS