<
Actualitate

Extropy a reprezentat Câmpia Turzii la faza națională a First Tech Challenge  

După un an de pauză, echipa de robotică Extropy a Liceului Teoretic Pavel Dan a reușit să se califice din nou în liga națională a competiției FTC. Echipa este alcătuită numai din elevii liceului, între clasele a 9-a și a 12-a, fiind coordonați de un singur profesor al liceului.

Acești copii, cu mult efort și multă muncă, au demonstrat că și un orășel mic cum e Câmpia Turzii poate să concureze de la egal la egal cu alte orașe mult mai mari ca Bucureștiul sau Clujul.

Dar ce este mai exact FTC?

FTC este o prescurtare a competiție mondiale de robotică FIRST TECH CHALLENGE în care participă România împreună cu alte 31 de țări.

FIRST Tech Challenge este un program dedicat elevilor care își propune să le ofere o experiență unică și stimulantă. În fiecare an, echipele participă la un nou joc unde proiectează, construiesc, testează și programează roboți autonomi și conduși de operatori care trebuie să îndeplinească o serie de sarcini. FIRST Tech Challenge și alte programe FIRST, vizitați https://www.firstinspires.org/

Tema sezonului din anul acesta a fost “Freight Frenzy”. Roboții trebuie să transporte elemente de joc dintr-o parte a terenului pe o platformă cu trei nivele, fiind nevoiți să treacă peste niște bariere care le afectează mobilitatea și viteza. Astfel, adevărata provocare constă în a face un robot suficient de stabil și precis pentru a putea transporta, peste bariere, cât mai rapid, un număr mare de elemente la nivelul cel mai înalt al platformei.

Competiția din etapa națională a fost structurată în 72 de meciuri separate, fiecare echipă participând în 6 dintre acestea. Un meci consta în două echipe, albastru și roșu, ce concurau una împotriva celeilalte pentru a face cel mai mare punctaj. În fiecare echipă erau doi roboți ce trebuiau să lucreze împreună pentru a obține cel mai bun scor.

Puteți viziona mai jos o demonstrație live a evenimentului, unde puteti vedea echipa Extropy în acțiune.

Cine să descrie mai bine experiența echipei Extropy din cadrul acestui concurs decât un membru al clubului. Mihai, membru al departamentului de PR, a dat următoarea declarație

” Ne-am bucurat extrem de tare când am aflat că mergem la națională. Ba chiar am fost locul 4 pe regiune! Participarea la etapa națională ne-a oferit oportunitatea să concurăm cu cei mai buni și să învățăm de la ei. Ar mai fi de menționat că în acest eveniment nu e vorba doar de competiția în sine sau să aflăm cine este ”cel mai bun”!

La acest eveniment am legat multe prietenii, am dansat, am cântat cu membrii altor echipe și am încercat să colecționăm toate brățările și stickerele de la stand-urile fiecărui club! Cu siguranță o să țin minte această competiție FTC ! Trebuie deasemenea sa multumim sponsorilor nostri fara de care era mult mai greu sa ajungem aici: UNIQA Software Services, Moloso, DWF, CAA, itExclusiv”

Pentru mai multe informatii despre activitatea echipei de robotica Extropy a Liceului Teoretic Pavel Dan din Campia Turzii puteti accesa pagina lor de Facebook aici : https://www.facebook.com/extropy.ro168

Ce urmează pentru echipa Extropy?

Drumul acestor tineri roboticieni cu siguranță nu se oprește aici! Acești elevi și-au propus să ajungă din nou în etapa națională a sezonului următor din cadrul competiției FTC, întrecându-și punctajul de anul acesta și atingând locuri mai înalte din lista de câștigători.

Prin rezultatele lor, echipa Extropy a reușit să facă orașul Câmpia Turzii recunoscut în comunitatea nationala de robotică.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS