<
Actualitate

Faruri mătuite? Unde ne putem polisha farurile?

Acest subiect este unul care ne face să ne gândim foarte bine în momentul când alegem persoana/firma care se ne execute un polish la farurile automobilului nostru. De aceea vrem să vă prezentăm una dintre cele mai bune variante în acest domeniu: Folii Auto Turda. Pe lângă faptul că Mihai Bernat este cel mai experimentat montator de folii auto din zonă, acesta colantează mașini și, de ceva timp, polișează faruri… nu oricum… ci într-un mod profesionit. Mai jos ne-a detaliat procedura și importanța pe care trebuie să o dăm acestui aspect.

„Multe piese auto trebuie menținute astfel încât să puteți fi în siguranță atunci când conduceți. Acest lucru va face, de asemenea, sigur că mașina dvs. va fi în cea mai bună stare de funcționare în orice moment. Unul dintre lucrurile pe care oamenii nu le bagă în seamă în menținerea mașinilor sunt farurile mătuite. Mulți cred că acest lucru nu are nici un efect asupra stării mașinii, dar claritatea farurilor este mai mult o măsură de siguranță. Conducerea pe timp de noapte cu faruri mătuite poate reduce vizibilitatea cu 50% sau mai mult.

Până de curând, înlocuirea farurilor era singura soluție, dar cu o factura de câteva sute de euro pe far. Apoi a aparut soluția mult mai ieftină de polishare faruri, procedeu prin intermediul căruia farul devine din nou clar și translucid, ca nou. Dacă pentru a înlocui un far era nevoie să se demonteze elemente ale caroseriei (ceea ce implică timp și cost pentru mână de lucru), recondiționarea farurilor nu cere decat o ora în medie, fără a demonta nimic de pe mașină.

Polish-atul farurilor opace se cere în primul rând din motive de securitate, pentru ca șofatul pe timp de noapte este puțin mai problematic în ceea ce privește vizibilitatea. Condusul noaptea cu farurile clare va asigura o maximă vizibilitate și prin urmare, o siguranță crescută.

Nu cumpărați faruri noi, în cazul în care acestea pot fi restaurate! La restaurarea farurilor se folosește doar polish faruri 3M și scule profesionale.

La cele mai multe tipuri de mașini, farurile nu mai sunt făcute din sticlă, ci dintr-un material sintetic dublat cu un fin strat de protecție. După ceva timp, acest strat se altereaza sub efectul razelor solare (radiatiile UV) și al poluării (ploaia acidă, sarea și praful și nisipul de pe drum). Aceasta alterare a farului provoacă mătuirea lui, prin urmare puterea de luminare scade considerabil și vederea conducatorului auto este diminuată. S-a constatat că vederea nocturnă este diminuată cu 30-40% din cauza opacității farurilor. Testele efectuate în circuit închis confirmă: un șofer care circula noaptea cu o viteza de 50km/h va dispune de 4 secunde în plus pentru a reacționa în situație de urgență dacă farurile sale sunt în stare bună, clare, și nu opace. Conducătorul unui vehicul cu farurile în stare bună poate zări panourile de semnalizare cu 60 metri mai devreme decât dacă farurile ar fi mătuite. În plus, o mașină cu farurile mătuite nu arată chiar așa de bine…

Dupa polish faruri, puteți opta pentru protejarea lor pe viitor cu o folie protecție faruri, pentru ca acestea să nu mai ajungă niciodată într-o stare inestetică.” Mihai Bernat, Folii Auto Turda

Telefon și informații: 0741563415, sau pe pagina de facebook: Folii Auto Turda.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS