<
Actualitate

Festivalul Național de Fanfare ,,Promenada verii”, ediția a XII a Câmpia Turzii

Duminică, 31 iulie 2022, ora 16,00 pe scena sălii de spectacole ”Mircea Mihășan” al Palatului Cultural ”Ionel Floașiu” din Câmpia Turzi avut loc ediția a XII a, a Festivalului Național de Fanfare ,,Promenada verii”. Rând pe rând, pe scenă au urcat fanfarele invitate pentru a-și susține programul muzical pregătit. Primii care au urcat pe scenă a fost Fanfara ,,Stibina” din Tăuții Măgheruș – Baia Mare, dirijat de Szekely Mihaly, din repertoriul acestei fanfare am regăsit piese celebre, cum ar fi, Eternal Father, Mambo no. 5, Never ending story, Pirates of the Caribbean, La bonita, Mambo jumbo, Havana, Raiders march, Egy szal harangvirag, Harry Potter și Mission impossible.

A doua formație care evoluat pe scenă, a fost Fanfara ,,Rodna” , o formație cu foarte mulți copii pregătiți cu mare dibăcie de inimosul dirijor Lehel Szabo. Piesele muzicale interpretate de acestă fanfară, au fost „Vultur marș”, Vals nr 2, Condorul, Despacito și Rosamunde. Cea de a treia fanfară prezentă la Câmpia Turzii, a fost Fanfara ,,Gherla” dirijată de neobositul dirijor Vasile Chiș. O fanfară cu foarte multe prezențe la Câmpia Turzii. Ultima formație muzicală care a urcat pe scenă, a fost fanfara ,,Promenada” din localitate.

Această fanfară este dirijată de un mare iubitor de muzică, d-nul Sălăjan Sorin. Acești frumoși tineri al acestei fanfare au interpretat cu mare măiestrie piese muzicale. Valurile Amurului, Titanic Marș, Smoke, Thriller, Bubamara, precum și muzică populară, M-am suit în dealul Clujului.

Acest eveniment a fost organizat de Primăria și Consiliul Local și Serviciul Cultură al municipiului Câmpia Turzii.

Mihai Szekely, dirijor Fanfara ,,Stibina” Tăuții Măgheruș – Baia Mare:

-Mă bucur că am ajuns aici în Câmpia Turzii la invitația d-lui Sălăjan Sorin. Am răspuns cu drag acestei invitații, este prima dată când am venit aici la dumneavoastră. Ne bucurăm că am reușit să captăm atenția acestor tineri spre muzică în dauna televizorului, al calculatorului sau al telefonului. Repertoriu pe care l-am cântat în această zi, sper că le-a plăcut publicului din Câmpia Turzii.

Lehel Szabo, dirijor Fanfara ,,Rodna”:

-Aici în marea noastră familie a fanfarelor, ne întâlnim de trei, patru ori pe an, cu aceiași oameni, în același locații și cu aceiași plăcere pentru a face muzica adevărată. Să știți că a cânta la un instrument e un lucru exptraordinar. E multă muncă, ore de repetiții, pentru ca o piesă muzicală să fie bine interpretată.

Vasile Chiș, dirijor Fanfara ,,Gherla” :

-Eu încep prin a mulțumi organizatorilor festivalului și ce mi-a plăcut e că am văzut foarte mulți tineri. Aici e meritul dirijorilor al părinților care înțeleg ce e mai bine pentru copii lor. Felicit instrumentiștii dar și pe cei care îi îndrumă spre această frumoasă muzică de fanfară.

Adrian Soporan, referent cultural Palatul Cultural ”Ionel Floașiu” Câmpia Turzii:

-Ce am ascultat și văzut astăzi aici, e clar, e rodul muncii instrumentiștilor și a celor care îi coordonează. Vreau să vă aduc așa într-o paralelă, cu siguranță ați auzit de Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, mai ales băieții. Messi este un nativ, talent cu har, Dumnezeu a coborât peste el și el joacă fotbal din pură pasiune, Cristiano Ronaldo este în schimb rezultatul a miilor de ore de antrenament. Foarte mulți instrumentiști din fanfarele pe care le coordonați sunt nativi, dar foarte, foarte mulți sunt rezultatul orelor petrecute la repetiții, și asta se datorează în mare măsură dumneavoastră (dirijorilor), pentru că aveți răbdare, aveți pasiune pentru ceea ce faceți și cred că o faceți foarte, foarte bine. Dumneavoastră sunteți principalii ,,vinovați” pentru acești copii care au evoluat aici, pentru că reușiți cumva să debarasați cumva de tot ceea ce este, televizor, internet și să-i aduceți pe drumul cel bun, al muzicii. Sincere felicitări.

Foto. Dan Istrate, cu mulțumiri.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS