<
Actualitate

Finalizarea tronsonului de autostradă Turda-Sebeș, o promisiune onorată a Guvernului PNL

Până la sfârșitul acestui an, România va avea 315 kilometri de artere modernizate în plus din cadrul reţelei de drumuri naţionale, autostrăzi şi variante ocolitoare.

Potrivit oficialilor Guvernului României, infrastructura națională de autostrăzi se va majora cu 43 de kilometri, cu tronsonul Sebeş-Turda – lotul 1, varianta ocolitoare Bacău – 17 km în regim de autostradă, precum și porțiunea Râşnov-Cristian. Toate aceste trei obiective de investiții sunt asumate în vederea recepționării și dării lor traficului rutier până la sfârșitul lunii decembrie, așa cum a asigurat ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode.

În același timp, Executivul și-a mai propus să dea în folosință până la sfârşitul anului încă 173 de km de variante ocolitoare şi de drumuri naţionale modernizate.

În total, numărul kilometrilor de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare și drumuri naţionale ce vor fi recepționate în anul 2020 va fi 315.

La aceștia se adaugă și tronsonul de 46 de kilometri din autostrada Lugoj-Deva dat în circulație în ultimul an.

Consider că Guvernul PNL a reușit să-și îndeplinească unul dintre obiectivele acestui an în domeniul infrastructurii, respectiv reluarea șantierelor rămase fără activitate în ultima perioadă. Multe proiecte vechi, uitate ani de zile și nefinanțate, au fost revitalizate prin redeschiderea de noi fronturi de lucru. S-a realizat astfel trecerea firească de la promisiunile nesfârșite din anii trecuți, la fapte concrete.

În mod special pentru clujeni, finalizarea tronsonului care leagă Turda de Sebeș va însemna o realizare deosebită, atât pentru oameni, cât și pentru agenții economici, care își vor putea dinamiza activitatea prin evitarea blocajelor existente în prezent pe acest sector de drum.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS